ANDIMIZIN YASAKLANMASI VE AKP’NİN KİMLİĞİ

Bir siyasi parti ve onun yöneticileri, niçin yönettikleri halkın adı ve kültüründen rahatsız olur?

Bir parti oyunu aldığı bir halkın adını sürekli aşağılar ve sahip olduğu değerler ile o ülkenin kurucularına saygısızlık yapar. Daha da vahimi kendisine ve değerlerine saygısızlık yapanlara nasıl olur da oy verir ve olanlar karşısında sessiz kalır?

Bu soruların bir cevabı yok, zira bu durum eşyanın tabiatına aykırıdır. Tuhaf bir durumdur. Kandırılmış, dolandırılmış, efsunlaştırılmış, susturulmuş veya korkutulmuştur. Türkiye de ilginç bir şekilde TÜRK adından rahatsızlık olduğu söyleniyor ama bir kişide çıkıp “bizler Türk olmayan bir etnik aidiyetimiz var ve Türk adını duymak istemiyoruz diyeni bilmiyoruz. Ayrıca varsa eğer hiç kimsenin böyle bir şey deme hakkı ve hukuku da yoktur“. Almanya da yaşayan bir Türk kökenli Alman yurttaşı şunu diyebilir mi? “Almanlar ‘Almanım’ demesinler, bu bizi rahatsız ediyor” veya Fransa’da yaşayan bir Polonyalı “Fransızlar ‘Fransızım’ demesin“, Fransa’nın adını değiştirip başka bir isim koyalım” diyebilir mi?

Almanya’nın veya Fransa’nın kurucularına hakaret edebilir mi? Bu ülkelerde bu şekilde konuşan veya davranan kişilere ifade özgürlüğü var diye geçiştirmezler, bunları anormal davranışlara sahip diye ‘akıl hastaneleri‘ne gönderirler.

AKP yereldir ama milli değildir. Milli olmak demek Müslüman olmak demek değildir. Allah Türkleri yarattı ama AKP’nin itirazı var. Zira, Türklüğü gördüğü yerden siliyor veya silmeye yelteniyor. AKP’nin kimliği, onu kuran ve yönetenlerin kimliği ile partinin icraatları AKP’nin kimliğini belirler. Milli olmak demek o ülkenin ve halkın bütün değerlerine saygı göstermek ve uygulamaktır. Ülkenin toprak bütünlüğü, rejimi, kültürü, sanatı, o halkın bütün maddi ve manevi değerlerine sahip olmak ve onları korumaktır.

Müslüman olmak veya dindar olmak, milli olmak anlamına gelmez. Birisi çıkıp “ben Türk değilim, sadece Müslümanım diyorsa onun Türkler adına konuşma hakkı olamaz. Türkiye, sadece Müslümanların değil, Müslüman ve Müslüman olmayan bütün Türklerin yurdudur. Bu hukuki, tarihi ve kültürel olarak böyledir. Din kisvesi takarak ve fikir özgürlüğü numarasıyla Türklere ve onların değerlerine saygısızlık bağışlanamayacak kadar büyük bir hakarettir.

1930 yılından bu tarafa okullarda söylenen ANDIMIZın yasaklanması, Türk milletine meydan okumak ve bir intikam alma girişimidir. AKP iktidarına bir kez daha sesleniyoruz. Türklerin değerlerine, kuruluş ilkelerine ve başta ATATÜK olmak üzere bütün kurucularına saygılı olmaya davet ediyoruz.

Prof. Dr. Haydar Çakmak