SÖZDE İMAM MUSTAFA DEMİRKAN’A SUÇ DUYURUSU

GAZETECİ SAMİ ÖZÇELİK’TEN ATATÜRK’E HAKARET
EDEN MUSTAFA DEMİRKAN’A SUÇ DUYURUSU!..

28.05.2021 tarihinde Ayasofya’da gerçekleşen Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi programında şüpheli imam Mustafa Demirkan’ın cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürke hakaret dolu sözleri nedeniyle Türkiye genelinde STK ve şahıs olarak bir çok suç duyurusu yapıldı.
Suç duyurusunda bulunanlardan birisi de gazeteci Sami Özçelik oldu. Artvin Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulunan Özçelik, konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

28.05.2021 tarihinde Ayasofya’da gerçekleşen Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi programında şüpheli imam Mustafa Demirkan’ın cumhuriyetimizin kurucusu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret dolu sözleri nedeniyle soruşturma yapılarak kamu davası açılması ve açılacak kamu davasına katılma talebimi şikayet dilekçesini teslim ettim.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘e hakaret etmek günümüzde sanki bir makama atlamak için en etkili yol olarak algılanıyor!. Çünkü mevcut hükümet, bu tür insanlara oldukça toleranslı davranmaktadır. Ayasofya’daki bu olayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da orada olmasına rağmen imamın bu sözleri sarf etmesi oldukça düşündürücüdür.

Daha vahimi ise Erdoğan’ın bu konuda hiç bir açıklamada bulunmaması ve bu görevli hakkında herhangi bir işlem başlatılmamasıdır. Ne yazık ki bu durum bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başka meczupların cesaretlenmesine vesile olacaktır.

83 yıl önce aramızdan ayrılmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi bir insana utanmadan hakaret edenler, dinimizin mensubu olamazlar. Çünkü dinimizde ölünün arkasından konuşulması büyük günahlardan sayılmıştır. O halde bu nasıl bir müslümandır?..

Bizler, Atatürk‘e hakaret eden bu meczuplardan daha cesur olmak zorundayız!. Hukuki haklarımızı kullanarak hesap sormak onurlu bir vatandaşlık görevidir.. Ben suç duyurusunda bulunarak vatandaşlık görevimi yaptım. Toplum duyarlılığı artarsa kimse buna cesaret edemez!.” dedi.

******

Atatürk’e dil uzatıp Hakaret eden bilumum şarlatan, şerefsizlere gelsin!.

ŞEREFSİZ!.

ne ararsın tanrı ile aramda!
sen kimsin ki orucumu sorarsın?
hakikaten gözün yoksa haramda,
başaçığa niye türban sorarsın!

rakı, şarap içiyorsam sana ne.
yoksa sana bir zararım, içerim.
ikimiz de gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

esir iken mümkün müdür ibadet?
yatıp kalkıp Atatürk’e dua et.
senin gibi dürzülerin yüzünden,
dininden de soğuyacak bu millet.

işgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk‘e dil uzatma sebepsiz.
sen anandan yine çıkardın amma,
baban kimdi bilemezdin şerefsiz

                Mutlu Çelik-1994
*******
Ben de bu dizelere yoldaş olacak dizeler yazmak istedim. Çapsız, karanlık odakların kuklaları açıyor ağzını yumuyor gözünü hakaret’ küfür, iftira yağdırıyor!. Yalanlar üzerine inşa edilmiş, sömürgecilerin ve emperyalizmin emrindeki tarikat ve cemaatlerin sözcülerine elbette ki bizim de bir sözümüz vardır!..

*******

ŞEREFSİZ!..

Özü başka sözü başka çoğunuz
yalansınız nerdeyse yok doğrunuz
Bir azalın ne kadar çok oldunuz
Kambursunuz varlığınız gereksiz!.

Biliyorum alayınız mandacı!.
İngiliz’i, İtalyanı duacı!
Sözleriniz, iftiranız çok acı
İnsan olun konuşmayın şerefsiz!..

Zerre kadar muhabbetim yok senle
Atatürk’ü konuşacaksan dinle
Nohut kadar kalmış küçük beyninle
Bu deryada kaybolursun şerefsiz!.

Kör yarasa yazıyorsun fermanı
Ne diyorsun sivri sinek kemanı
Demokrasi cumhuriyet düşmanı
Bu ülkenin nankörüsün şerefsiz!..

Artvinliyim boşa yazmam tek satır!
Ettiklerin vicdanları kanatır,
Babam olsa vallahi etmem hatır,
İnsanlığın çukurusun şerefsiz!..

Sami Özçelik (Artvinli)
2 Mayıs 2021 salı