ERBAKAN’IN Atatürk’e Sadakati

ERBAKAN HOCANIN ATATÜRK TAHLİLİ:

  • Prof Dr. Necmettin ERBAKAN Hoca’nın, Mustafa Kemal Atatürk‘ün vefatının 72’nci Yılı dolayısıyla, vefatından 1 yıl kadar önce ve hiçbir resmi ve siyasi mecburıyetı olmadığı halde, tam bir içtenlikle Milli Gazete‘de yayınladığı mesaj, tarihi gerçekler ve talihli müjdeler içermekteydi :

    …Atatürk‘ü ‘’Milli Mücadeleye Öncülük Etmiş Büyük Bir Komutan’ olarak nitelendiren Erbakan‘ın ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık konusundaki vazgeçilmez kararlılığını arkasına alarak Türkiye Cumhurıyetini kurmuş birisidir. Öncülük ettiği Milli Mücadele hareketi ile, milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini, bütün dünyaya göstermiştir‘’ tespitleri oldukça anlamlı ve önemliydi.

    İstiklal Mücadelesinde Anadolu topraklarını işgal eden emperyalist ülkelerin, bugün aynı planlarını çok daha tehlikeli ve sinsi oyunlarla gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Rahmetli Erbakan Hoca’nın ;

    Milletimiz tıpkı Milli Mücadele günlerinde olduğu gibi, bu sinsi planları da boşa çıkaracak inanç, azim ve kararlılığa sahip bulunmaktadır. Engin tecrübesi ve Milli gayretiyle bu oyunları tekrar boşa çıkaracaktır. Bizler tarih boyunca, dünyaya huzur ve saadet getirmiş bir ecdadın varisleri olmanın onurunu sorumluluğunu taşımaktayız. ‘’YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKACAK‘’Türkiye yeni ve adil bir medeniyet değişimine öncülük yapacaktır. Bugün dünyaya hakim olan açlık, sefalet, kan ve gözyaşına son verecek iradeyi yine milletimiz ortaya koyacaktır. ‘’Uydu değil, lider Ülke‘’ vizyonu doğrultusunda önce Yeniden Büyük Türkiye ardından Yeni Bir Dünya mutlaka kurulacaktır. Bu vesileyle vefatının 72’nci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele Kahramanlarımızı ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum‘’ sözleriyle, barış ve kutlu ufukların işaretini müjdeledi…..

    • Ve şunu da unutmayalım, Merhum Erbakan;Atatürk sağ olsaydı, bizim partiye oy verirdi. Çünkü ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi‘ni dikkatle okuyunuz, orada yazılanları, orada istediği bütün talimatları uygulayan tek parti bizim partimizdir” demişti.  Haklılık payı da var. Erbakan hiç bir zaman Milli Gömleği çıkarmadı, Milli Sınırların dışına asla çıkmadı. TBMM’nde “BANA NE AMERİKADAN BANA NE” diye nara atarak bağıran tek liderdir Erbakan..