DEVA LİDERİ ALİ BABACAN KİMDİR?

                        ALİ BABACAN HAYATI:

İşletmeci ve Endüstri Mühendisi; Diplomaları gerçektir, isteyene belgelenir!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi.

Yüksek lisansını ABD’de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’de İşletme Dalında tamamladı.

ALİ BABACAN: ÖZGÜRLÜKÇÜ DEĞER PEŞİNDEYİZ

ABD’de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara‘da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

22. 23. ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi.

58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Kemal DERVİŞ‘in yaptığı ekonomik proğramı büyük bir disiplin ve titizlikle yürütüp, ülkeyi ekonomik sıkıntıdan düze çıkardı. O dönemde CHP Milletvekili olan Kemal DERVİŞ de TBMM’de kürsüye çıkarak Babacan’ın proğramı disiplinli uygulaması nedeniyle takdir ettiğini, başarıya ulaşacağını ifade etti. Ekonomik proje uygulamasında kimsenin emir ve etkisinde kalmadı. Çeşitli nedenlerle partiden uzaklaştıktan sonra Türkiye ekonomik batağa sürüklendi.

Başarıları, saygınlığı ve eşitlikçi davranışlarının yanında, hiç bir yolsuzluk olayında adının karışmaması nedeniyle, sol görüştü yurttaşların da güven, ilgi ve sevgisini kazanmıştır. Siyasi gelecekte adil yönetimde bir UMUT olarak görülmektedir.

Başmüzakereci olarak Avrupa Birliği ile müzakereleri yürüttü.

60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

61. ve 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini de yaptı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)nın Kurucu Genel Başkanı olan Babacan, çok iyi düzeyde İngilizce bilir, evli ve 3 çocuk babasıdır.