TÜRKİYE ASSUBAY SENDİKASI (TAS-SEN) MİSYONU

TAS-SEN MİSYONU

Değerli Assubay Meslektaşlarımız,

TSK’yı ayakta tutan, üreten, ideallar uğruna terini, kanını, canını feda eden assubayların yaşadıkları haksızlıkları, baskıları hepimiz yaşayarak öğrendik,  biliyoruz. Bizleri derinden yaralayan ise, bu haksızlıkların kendi kurumumuz tarafından yapılmış olmasıdır!

Yıllardır bu sorunların sona ermesini bekledik. Ne yazık ki NATO’nun en büyük güçlerinden olan TSK, subaylarına her türlü maddi, manevi kazanımları sunarken, bizlerden adaleti bile esirgemiştir!

Bu konuda yıllardır TEMAD öncülüğünde mücadelemiz devam ettirilmektedir. Ünlü düşünür Einsteinön yargıyı ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha zordur” demiş. Biz bu zoru başarmak, mücadelemizi farklı bir kulvarda yürütmek için Türkiye Assubayları Sendikasını kurmuş bulunuyoruz. Sendikamız TEMAD‘a muhalif bir sendika olmayıp, zaman zaman birlikte güçlerimizi birleştireceğimiz bir sivil toplum örgütüdür.

TEMAD dışında da mücadeleye destek veren arkadaşlarımız ve oluşumlar var. Örneğin; 1970‘ li yılların mücadele ateşini yeniden yakarak mücadeleye bayraktarlık yapan www.emekliassubaylar.org websitesi…

Bunun için lütfen ‘ön yargısız‘ bizlerin çalışmalarını izleyin. Elbette sonunda desteklemek veya desteklememek sizin tasarrufunuzda olan bir değerlendirmedir.

Site üyelerinin ve sitenin basın bölümü olan Assubaylar Güç Birliği Platformu‘nun başardıklarını her zaman minnettarlıkla anıyoruz. Şimdi TEMAD dışında bir kuruluş diyerek bunları dışlamamız mümkün mü? Elbette mümkün değil. İşte sendikamız da böyle bir misyonu üstlenecek. Üstelik, uluslararası bir kuruluş olan EURO-MİL üyesi olarak mücadelemize uluslararası bir güç katacaktır.

Sendikamız yasal prosedürleri tamamlamış, diğer kuruluş ve örgütlenme çalışmalarına hız vermiştir. En kısa zaman içinde, sizlere çok umutlu çalışmalarımızı ve bunların sonuçlarını vereceğimize inanıyoruz.

Biz, haksızlıklarımızı ne yazık ki yeterince anlatamadık! Bizi bir çok kurum ve kişi, bir eli yağda bir eli balda görmektedir. Her emek kutsaldır ama, örneğin; mahalle bekçileri, ziraat teknisyenleri, ev ekonomistleri, meclis stenografları gibi meslek gruplarından daha önemsiz görülerek, bunlardan daha alt derece ve kademeden göreve başlatılma adaletsizliğimizi bilmiyorlar. Kendimizi hukuki gerekçeleri ile kamuoyu ve ilgililere aktaracağız. İnanıyoruz ki, farklı bir kulvardaki bu çalışmamız mücadelemize büyük bir ivme katacaktır.

Bize uygulanan sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklar, görevdeki arkadaşlarımıza sicil, tayin, ceza baskısı ile yapılan mobbingler sonucu bir çok kardeşimiz en yüce değer olan canlarına kıymışlardır. Biz bu ölümlerle bile haksızlıklarımızı anlatamayınca, TEMAD Gn.Mrk. “ÖLÜM ORUCU” kararı almıştır.  TAS-SEN olarak yapılacak her türlü eyleme destek veriyoruz. Karşı olduğumuz, hiç bir değerin geri getiremeyeceği, canlara mal olabilecek ya da çok ağır sonuçları olacak “ölüm orucu“dur! Keşke çadır eylemi ve açlık grevi kararı alınmış olsaydı. Bu eylemlerin başlamasına müteakip, yetkililerin konuya sağduyu ile yaklaşmalarını ve hiçbir kardeşimizin burnunun kanamamasını diliyoruz.

Atilla ABAYLI

 

Y  O  R  U  M  L  A  R    :

Muvazzaf ve Emekli Assubayların kendi haklarını en bilinçli şekilde savunabilmesi için, camiamızın medarı-iftiharı olan Gazi Assubay Oktay Yıldırım’ın, gerçekten çok büyük emek vererek yazdığı eseri “ASTSUBAY HAKKINDA HER ŞEY” kitabının mutlaka temin edilerek, çok dikkatle incelenmeli ve o kitap, başının ucunda her zaman müracaat edilecek MEHAZ olarak bulundurulmalıdır. Örneğin ben kılıç istihkamız olduğunu o kitaptan öğrendim.  Zabit ve Küçük Zabit’lerin hepsinin kılıçları var idi. Zabit adı kaldırılıp, subay oldu. Küçük Zabit adı kaldırılıp assubay oldu. İsim değişikliğinden sonra Kılıç tahsisi subaylara devam ederken, assubaylarda bu hak niye kaldırıldı. Gereksiz ise, tamamı kaldırılması gerekirken, neden ikilik yaratılıyor? Mümkünse “MEHMETÇİK” adlı kitabını da okursanız daha faydalı olursunuz. Zaten OKUmayan bir assubayın orduya da, kendisine de, meslektaşlarına da hiç bir hayrı olmaz, sadece laklaka yapar..   esirci@yaani.com