TÜRK ADABINI TERBİYESİNİ UYGULAYAN NESİLİZ

Habire “65 YAŞ ÜSTÜNDEKİLER” diyorsunuz ya !!!

Bizler İLKOKULda YURT BİLGİSİ,

LİSEde MANTIK, SOSYOLOJİ, FELSEFE, OKUYAN,

İLK ve ORTA OKUL ile LİSEyi, KARNE NOTU KAÇ OLURSA OLSUN, ayrıca ‘BİTİRME SINAVI’na girerek BİTİRMİŞ bir NESİLiz…

Onun için biz, “KİM 500 MiLYAR İSTER” proğramında 15.000 lirayı hiç JOKER kullanmadan %90 kazanabilen NESİLiz.

Biz her dönem 3 YAZILI 1 SÖZLÜ İMTİHAN OLAN NESİLiz…

Biz kopya da çekerken O KOPYAyı hazırlarken dahi öğrenen bir NESİLiz
Biz ANASInı BABASInı BAKIM EVİ’ne TERK ETMEYEN;

YAKINININ, “DOSTUM” dediğinin CENAZEsine “TATİLDEYİM” diye gelmeyen nesil değiliz.

Biz “ŞAHSİYET SAHİBİ” olması için her şeyden SORUMLU tutulan, kendine güvenen, SEVGİyi, SAYGIyı, FEDAKARLIK, DOSTLUK, VEFA DUYGUSUnu, yerine göre “BAŞKALARININ YAŞAMI İÇİN” dahi kendi yaşam tarzından fedakarlık eden, NESİLiz.

Biz arkadaşımızın ailesini, ‘kendi AİLEMİZ’ kabul eden,

Yaşam anlayışını buna göre DİZAYN eden, PSİKOLOGLAR ile, PEDAGOGLAR ile şekillendirilen değil, PSİKOLOJİK SORUNLARInı AİLE ve MAHALLE ilişkileri içinde parasız çözen, ANASIna BABASIna AİLESİne EGOSUndan FEDAKARLIK edip, maddi ve manevi “KOL KANAT GEREN” NESİLiz.

Biz bugün 40 yıllık arkadaşlarını KÖŞE BUCAK arayan, onlarla birliktelikten zevk alan, ÖĞRETMENİNİN ELİNİ ÖPMEK İÇİN YARIŞAN NESİLiz.

SEMT ÇOCUKLUĞUNU, MAHALLE TERBİYESİNİ, BÜYÜKLERE SAYGIyı GÖRMÜŞ,

*KABADAYI* dediğimiz MAHALLENİN BİLEKLİ ve YÜREKLİ DELİKANLISInı, bizi soyan, taciz eden değil,

Bizi KORUYAN KOLLAYAN bir AĞABEY olarak bilen bir NESİLiz.

MİSKETi, ÇEMBERi, UÇURTMAyı. BİRDİRBİRi, TOPACı, UZUN EŞEKi, KUKALI SAKLAMBACı, 3TAŞI, GAZOZ KAPAĞI, SİGARA KAĞIDI ile CEVİZ OYUNU, KOVALAMACA’yı, İP ATLAMAyı, SEKSEK’i, ÜÇGEN ŞEYTAN UÇURTMASINI, ÇİVİLİ FUTBOLU, 9TAŞI, YAKAN TOPU OYUN OLARAK BİLEN, FUTBOLU, VOLEYBOLU, BASKETİ, YÜZMEYİ tüm olanaksızlıklara rağmen SPOR olarak yapan bir NESİLiz.

DIŞARIDA YEMEK YEMENİN ÇOK NADİR OLDUĞU, AĞIZ ŞAPIRDATMANIN AYIPLANDIĞI, HER LOKMANIN EŞİT PAYLAŞILDIĞI, ÇAY BARDAĞINDAKİ ŞEKERİN KAŞIKLA KARIŞTIRILIRKEN ÇIKAN SESİN YÜKSEK OLMASININ AYIP sayan bir NESİLiz.

DAMAK TADI güzelim TÜRK MUTFAĞIna göre, ANNEMİZİN ELLERİne göre ayarlanmış NESİLiz.
Velilerimizin ÖĞRETMENimize *ETİ SENİN KEMİĞİ BENİM* diyerek teslim ettiği, Ama ÖĞRETMENimizin bu EMANETİ GÖZLERİNDEN SAKINARAK KORUDUĞU, KULAĞIMIZI ÇEKEN ÖĞRETMENİMİZİ EVDE ŞİKAYET edemediğimiz, öyle bir durumda VELİmizden de AZAR işiteceğimizi bilen bir  NESİLiz.

Şimdi görüp, duyduğumuz, ÖĞRETMENin öğrencisine bir SİTEMinde bile, Ana, Baba, Dayı, Hala, Enişte, Bacanak, hep birlikte OKUL BASIP, *sen bizim çocuğumuzun psikolojisini nasıl bozarsın* diyerek “ÖĞRETMEN DÖVEN” bu NESİL ile UZAKtan YAKINdan bir benzerliğimiz yok bizim.

LİSE mezunlarımızın bugünkü ÜNİVERSİTE mezunlarının yanında *DOKTORA YAPMIŞ* bir kalitede olan bir NESLİN ÇOCUKLARIYIZ..

Siz bizim NESLİmizi küçümsemeyin, çünkü biz öyle yetiştirildik ki; HEM KENDİMİZİ, HEM SİZLERİ KORURUZ.

BENCE BİZİM NESİL’E BENZEMEYE ÇALIŞIN…

Çünkü biz Köy Enstitüsü mezunu olan UZMAN eğiticiler tarafından yetiştirilmiş,  2.000 yıĺlık TÜRK GELENEK GÖRENEKLERİNİN SÜZGECİNDEN GEÇİRİLEREK YETİŞTİRİLMİŞ SON TEMSİLCİLERİZ..!

Ne Mutlu TÜRKÜM diyene