San Francisco Sahili, FISHERMEN – DENİZ ASLANLARI

Yukarıda gördüğünüz deniz aslanları kayalıklarda değil, San Francisco’nun FISHERMAN dedikleri bir sahil semtinde, insanların yanı başında güneşlenen deniz aslanlarıdır.
Belediye yetkilileri bu hayvanlar rahatça gelip burada güneşlensin diye okyanus kenarında takriben 30 metrekarelik, 30-40 tane kadar tahtadan dubalar yapmış.
Acıktıkları zaman da suya dalıp avlanmaya çıkıyorlar, bazıları doyunup tekrar şehre geliyor, bazıları da dev köpek balıklarına av oluyor.
Yerine yenileri geliyor.
İnsanlar bu hayvanları seyredip, kükremelerini dinlemek için akın akın buraya gelince, 40-50 kadar balık lokantası açılmış, dolayısıyla binlerce kişiye ekmek kapısı olmuş.
Burası aynı zamanda iskeleler semtidir.
40 küsür iskeleden kalkan gemiler sefere buradan çıkıyor.
Mesire olarak da kullanılan FİSHERMEN‘de gezinip, balık-ekmeğinizi alıp deniz kenarında Deniz Aslanlarını ve bir kaç metre ilerideki ünlü Alcatras (Alkatraz) Hapisanesini seyredip yemeğinizi yiyebilirsiniz.
Ama burada çok dikkat etmeniz gereken bir husus var, balık-ekmek yiyeceğinizi alıp deniz kenarında oturacağınız yere giderken, yanınızda sizinle ilgisizmiş gibi dolaşan Albatros kuşlarından biri elinizdeki yemeğinizin aniden tümünü kaparak uçar ve siz arkasından baka kalır, sonra da aynı yemeği yeniden satın almanız için sıraya girmek zorunda kalabilirsiniz.
Piknikte mangalda pişen sıcak etlerin albatroslar tarafından, mangalın üzerinden alıp kaçtıkları çok görülmüştür.

                 Aptullah Esirci (California Seyahat Günlerim)