PARALAR ERDOĞAN’IN EVİNDEN GİTMİŞ

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında gensoru önergesi verdi. 17 Aralık günü yapıldığı iddia edilen görüşmelerin hatırlatıldığı önergede, Erdoğan’ın 22 Nisan 2014 tarihli Grup konuşmasındaki ifadeleri dikkat çekildi.
CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gensoru önergesi verdi. Gensoru, CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce tarafından verildi.

“Tarihimizin en büyük yolsuzluk olaylarına karışan bakanların işledikleri suçu önceden bildiği halde gerekli işlemleri yapmayarak görevini kötüye kullanan, mal kaçırma ve gizleme suçlarını işleyen Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında Anayasa’nın 98 ve 99’uncu, TBMM İçtüzüğü’nün 106. maddeleri gereğince gensoru açılmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz” denilen önergede, “17 Aralık günü Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın yaptığı konuşmaların ses kayıtları ve çözümleri medya organlarına yansımıştır. Aynı gün içinde gerçekleştirilen bu konuşmalarda, sabah saat 08.02’den saat 23.15’e kadar olan zaman diliminde Tayyip Erdoğan’a ait olduğu anlaşılan dolar, avro ve TL cinsinden çok büyük miktarlarda paranın Erdoğan’ın evinden taşındığı ve saat 23.15 itibariyle bu taşıma işleminin bitirilemediği anlaşılmaktadır. Para taşıma işleminin en az 15 saat sürdüğü düşünülürse, taşınan paranın tutarının milyar dolarla ifade edilebileceği anlaşılmaktadır. Tayyip Erdoğan söz konusu dinleme kayıtlarının montaj olduğunu kanıtlayamadığı gibi, 22 Nisan 2014 tarihli Grup konuşmasında “(…) Benim bakanlarımla yaptığım görüşmeleri ancak verebildiler veya eşimle, çocuğumla yaptıklarımı verebildiler (…)” demek suretiyle bu konuşmaların gerçekliğini kabul etmiştir. Paranın bakan yakınları ve bazı işadamlarının gözaltına alınmasının hemen ardından kaçırılması yasal yollarla elde edilmediğini göstermektedir. ” ifadeleri dikkat çekti.

Yolsuzluk olaylarının medyada yer almaması için demokrasilerde görülmeyecek baskılar uygulandığı hatırlatan önergede, “ülkemizin itibarını zedeleme pahasına ilkel bir yaklaşımla sosyal medyanın yasaklanması yoluna gidilmiştir.” denildi.