OSMANLI’DA İKTİDAR HIRSI KATLİAMLARI

Osmanlı’da iktidarı elde tutmak için, kardeş katli, evlat katli, enişte katli, hatta baba katli çok görülmüştür.

Üstelik bu caniler islamın sözde HALİFEsi olduğunu iddia ettikleri halde.

İslamın ilk 11 şartından 1‘incisi “OKUyacaksın2‘ncisi ise “ÖLDÜRMEyeceksin” olduğu halde.

İslamın ilk 11 şartının içinde, liderin meclis kararıyla seçilmesi ve en liyakatlisinin seçilmesi şartı olup, babadan oğula tekadamlı iktidar gaspı, yasak olduğu halde yapıyor bunları.

İSLAMIN İLK 11 ŞARTI: OKU, ÖLDÜRME, ÇALMA, İFTİRA/yalan etme, ZİNA etme, TEFECİ olma, yönetimde ADALET ara, LİYAKATLİ ara, GÜVENLİK ara, UYGUNLUK ara, MECLİS KARARI uygula.   Bunlara saygısı olmayanlar babadan oğula devirle DEVLET BAŞKANI oluyor. İslamda böyle yağma yok. Bunlarınki görev makamı gaspıdır..

Bu Gasp ve katliamlardan sadece bir örneğini ele alalım:

1574‘te tahta geçen III.Murat 1595’de öldü. Ayasofya Camisi avlusundaki türbede 54 cenaze yatmaktadır. Bunlardan 20’si oğlu, 23’ü kızıdır. Türbede yatan oğulların yaşı küçüktür, hatta altı aylık olanları bile vardır ama hepsinin ölüm tarihi 1595’tir.

Peki 1595’de ne oldu?.. Saraya kıran mı girdi?.. Hayır, salgın da olmadı, kıran da…

III.Murat öldükten sonra yanda resmi görülen oğlu III.Mehmet tahta çıktı ve ilk işi de kardeşlerinin hepsini boğdurarak öldürmek oldu.

Babasının tabutu saraydan çıkarken gerisinden 39 tabut daha geliyordu. III.Mehmet, 19 erkek kardeşini ve 20 kız kardeşini canice öldürtmüştü!

Bununla yetinmemiş, babasının gebe eşlerini öldürtmüş ve ergenlik çağındaki iki ahlaksız kardeşinden gebe kalmış olan 7 cariyeyi denize attırmıştı.

Genç şehzadelerden biri: Beni kestanelerimi yedikten sonra boğun” diye yalvarıyordu!

Evliya Çelebi, “Bir şehzadenin daha emzirilirken annesinin kucağından sökülüp alındığını boğulduğunda emdiği sütün burnundan geldiğini” yazar.

Saraydan tabutlar çıktığında Evliya Çelebi’nin naklettiğine göre “İstanbul halkının feryatlarını, gökteki melekler duymuştu”.

III.Mehmet sadece bununla yetinmemiş 16 yaşındaki oğlunu da öldürtmüştür!

III.Mehmet 1603‘te öldüğünde, oğlu I.Ahmet tahta oturdu. Babası III.Mehmet‘in cenazesi Ayasofya’ya götürüldü. Cenaze namazı kılınacaktı. Ama yanda resmi görülen genç padişah I.Ahmet cenazeye gelmemişti! Haber verdiler. “Taht sahibi olmak için 39 kardeşini ve bir oğlunu öldüren adam, babam da olsa katildir. Ben katil bir adamın cenazesini kılmam! Varın siz kılın!” diyerek daveti reddetti.

Tanrı, Türk devletlerini iktidar hırsı ile gözünü kan bürümüş Osmanlı zihniyetindeki firavunların zulmünden korusun!..

Alper Aksoy

Y  O  R  U  M  L  A  R                        :

TC Devleti, böyle Osmanlı kafalı yezidlere teslim edilirse, onlar da iktidarları uğruna bunların beterini yaparlar. Can verin ama Osmanlı zihniyetine teslim olmayınız. Türklüğün kardeşlik zihniyeti yeterlidir.