GÖZDE DİLEK ÖZBAŞ KİMDİR?

Gözde Dilek Özbaş, 1970 İzmir doğumlu. Ailenin 4.Çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Ailesi çocuklarına bakamayınca Onu ve ablasını evlatlık vermiş. 6 aylıkken verildiği ailede mutlu bir çocukluk yaşadı. 5,5 yaşında kendi kendine okumayı ve yazmayı öğrendiği için ilkokula başladı. Lise 1. Sınıfa başladığı sene komşunun oğlu ile evlendirildi. Çocuk gelin olmaya alışırken 17 yaşında anne oldu. Hayatının geri kalanında kimsenin söz sahibi olmasına izin vermek istemiyordu. Bu yüzden 1997 yılında Açıköğretim Lisesine başladı. Lise bitince 2000 yılında üniversite sınavına girdi. Manisa sınıf öğretmenliği bölümünü kazansa da gidemedi. Hem evli oluşu hem de maddi gücü buna yetmemişti. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girdi ve 4 yılda bitirdi. Herkes “bu yaştan sonra üniversite okuyamazsın, bitirsen de meslek sahibi olamazsın” diyordu. O kimsenin sözünü dinlemedi, Mali Müşavirlik sınavlarına girdi, “çok zor bir sınav, asla kazanamazsın, kazansan da kimse sana iş vermez” dediler. Kimseyi dinlemedi. Mali Müşavirlik sınavını tek seferde kazandı. 2 yıl staj yaptıktan sonra Mali Müşavir oldu.
Artık meslek sahibi olmuştu, evliliği kötü gidiyordu, fakat üvey annesi ve babası ağır hastalıklar geçiriyordu. onlara bakabilmek için çalışamadı. 2008 yılında babasını, 2009 yılında annesini kaybetti. 2010 yılında hayatına yeniden başlamaya karar verdi. Evliliğini bitirdi ve çalışma hayatına geri döndü. İzmir Üniversitesinde EKONOMİ HUKUKU YÜKSEK LİSANSINA başladı. 2014 yılında Bilim Uzmanı ünvanı almaya hak kazandı. Ona “yapamazsın, başaramazsın” dedikleri her şeyi yaptı. Kendi ayaklarının üstünde tek başına durdu.
Bu arada Hiperaktif olan oğlu ile de ilgilendi. Oğlu Önce askere gitti, sonra annesinden ilham alıp üniversite okumaya karar verdi. Hiperaktif bir çocuk olarak üniversite bitirip, bir çok başarılara imza attı. Annesinin gurur kaynağı oldu.
Bu yıllara kadar Anadolu Üniversitesi Adalet ve Lojistik bölümlerini bitirdi. Kişisel gelişim ve Mesleki eğitimlerine devam etti. Birçok sertifika programlarına katıldı. Bilirkişi olarak bir arada olmak gerektiğini düşündü 2018 yılında Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Dayanışma Derneğini kurdu. Kurucu başkan olarak halen görevine devam etmektedir.
Cumhuriyet Kadını olarak vatanına borcu olduğunu düşünmektedir. Cumhuriyet Kadınları Derneği, ECPAT, Kadın Haklarını Koruma Derneği, Batuder, İzmir Denizliler Derneğini kurdu.

Bayan Özbaş; “Geleceğimiz çocuklarımızda onlara yaşanacak güzel bir hayat borçluyuz. Bende sorumluluk sahibi bir anne olarak oğluma destek olup bu zor süreçleri beraber atlatıyoruz. Tek başına parasız umutsuz olarak çıktığım hayat yolculuğumda oğlumla beraber el ele verip her zorluğu yeniyoruz.
En büyük hayalim benim gibi hayatlarının bir bölümü elinden alınmış kızlarımız ve kadınlarımızı hayat hazırlamak. Onlara BALIK VERMEYİ DEĞİL BALIK TUTMAYI öğretmek istiyorum.
Ben başardım çok büyük sabır ve azim gösterdim, kimse bana yol göstermedi, elimden tutmadı. Ama ben kadınlarımız ve kızlarımızın da kendi başlarına ayakta kalabilecek ve babalarına kocalarına veya başka bir erkeğe muhtaç olmadan yaşayacak bir eğitim vermek istiyorum.
BEN BAŞARDIM HERKES BAŞARABİLİR YETERKİ SİZ İSTEYİN….“ demektedir!

–Gözde Dilek Özbaş; örnek alınacak bir Cumhuriyet kadınıdır..♥️⚘