FİLİSTİN GERÇEĞİ

FİKİR SAHİBİ OLMADAN ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLALIM.

FİLİSTİN GERÇEĞİ..
Filistin kelimesinin kökenini Yunanca Philistia kelimesinden almaktadır ve manası Filistinlilerin yurdu demektir.
Filistin ülkesinin bayrağı siyah, beyaz, yeşil ve kırmızı renkten oluşmaktadır ve üzerinde aşırı milliyetçi mesajlar yer almaktadır. İlk kez Şerif Hüseyin tarafından 1916 yılında Osmanlı Devletine karşı başlatılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlandı.
Bayrağın üst kısmında bulunan siyah çizgi Abbasileri, orta kısımdaki yeşil çizgi Fatımileri ve en alttaki beyaz çizgi ise Emevileri temsil etmektedir. Bayraktaki kırmızı üçgen ise Arap halklarının TÜRKLERE karşı bağımsızlık isyanlarının ve bu uğurda döktükleri kanı sembolize etmektedir.
Pekala kimdir bu Şerif Hüseyin?.
1852 yılında İstanbul’da doğdu. 1908′de 2. Abdulhamit tarafından Mekke Şerifi olarak atandı. 1.Dünya harbi sırasında Arapların bağımsızlığı için ayaklanma başlattı ve Birleşik Krallık’tan destek gördü. 1916 yılında bağımsızlığını ilan ederek kendini Hicaz Kıralı ilan etti. İngiliz ajanı Lawrence ile birlikte Osmanlıya karşı isyana önderlik etti.
Bu tarihi kin yüzündendir ki Filistin yönetimi ve milleti her zaman geçmişin varisi olarak kabul ettikleri Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve her nerede Türk yaşıyorsa hep hasmane bir tutum içinde olmuşlardır.
Bunun örneklerine yakın tarihte hep birlikte birçok kez şahit olduk;
Filistin Devlet başkanı Mahmut Abbas:
– Çin Devlet başkanına Doğu Türkistan konusunda Çin’in yanında olduklarını bildirmiştir.
– Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan’la birlik olup Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımamıştır.
– Her daim PKK’nın yanında ve destekçisi olduğunu defalarca deklare etmiştir.
–  2015 yılında sözde Ermeni soykırımının 100.Yıldönümünde 100 Yıllık mücadelenin anısına diye posta pulu bastırmış ve sözde soykırımı tanımıştır..

Bizlere 1400 yıldır kin ve düşmanlık besleyen, hep arkadan hançerleyen ve inanç bağından başka bir illiyet bağımız yoktur!
Elbetki Filistin dahil hiçbir millete yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez.. Özellikle ibadet ayı olan Ramazan günü ve ibadet ederken!. Böyle bir saldırıya karşı olmak ve kınamak tabiki insani bir yükümlülüktür. Lakin bunu yaparken ölçüyü kaçırmamak, provakasyonlara kapılıp iç siyasete malzeme olmamak ve yukarıda ifade etmeye çalıştığım gerçekleri de gözardı etmemek gerekir..
Türk’e Türkten başka dost olmadığı unutulmasın ve Filistin konusunda gösterilen hassasiyet asıl dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm içinde yaşayan soydaşlarımız için gösterilsin..
Dr. Vecdet Öz