DÜZCE’nin MUNCURLU – FINDIKLIAKSU HATTINDA GÜZEL GELİŞMELER VAR

DÜZCE’de ATATÜRK HASTANESİ’nin bulunduğu MUNCURLU semtinin 7 kilometre doğusunda, defalarca sel felaketine maruz kalmış, yolları çamur ve kasislerle dolu FINDIKLIAKSU Köyünün mütevazi sakinleri, sanki üveylikten kurtulmuş gibi yüzlerinden mutluluk akıyor.
Köylerinde bulunan taşocaklarından gelip geçen kamyonların köyü toz içinde bırakıp, yolların daha da bozulmasından şikayet eden köylülerin şikayetlerini yerinde gören DÜZCE VALİSİ, taş ocaklarını işleten iki firma ile görüşmüş, tozlu yolların sulanması ve asfalt yapılması için koordinede bulunmuş, Firmalardan birisi olan MERCANLAR İNŞAAT tarafından köyün içine 15-20 santimetre kalınlığında birinci sınıf asfalt kaplanmasını sağlamıştır.
Böylece köyün içinde tozdan eser kalmamıştır. Çevre köylerin en çalışkan Muhtarı olarak bilinen Sn Zekeriya BEYAZ’ın bizzat başında bulunarak iş makinalarıyla yol genişletme çalışmaları yapılan bu yolun henüz asfaltlanmamış diğer kısımları, önümüzdeki kış aylarında yapılan dolguların yağmur görüp oturduktan sonra, ASAR sapağından, ATATÜRK DEVLET HASTANESİ’ne kadar aynı kalitede asfaltlanarak, hastaların da zamanında hastaneye yetişmesine katkıda bulunacakları öğrenildi.
FINDIKLIAKSU ve MUNCURLU sakinleri, bu güzel hizmetlerden dolayı Sn VALİ Ali İhsan SU, Muhtar Zekeriya BEYAZ, MERCANLAR ve YİĞİTLER inşaat firmalarına sevgi ve teşekkürlerini dile getiriyorlar.
“Çok sevdiğimiz Valimiz Ali İhsan SU gibi, hiç bir valimiz bizim sorunlarımızla bu kadar yakından ilgilenmemişti, köyümüz bu ismi hiçbir zaman unutmayacak” diyorlar.
Şimdi yöre halkı DSİ’nin söz verdiği gibi, önümüzdeki yaz aylarında köy içindeki seddelerin yapılıp, sele karşı tedbir alınmasını bekliyorlar.
Zira DSİ yine umursamazsa, bir sel gelirse yapılan bütün bu büyük hizmetler bir gecede heba olur’ diyorlar.
Köy içinde yeni dikilen elektrik direklerine sokak lambalarının takılıp ışıklandırılmasını bekliyorlar.
Üveylikten kurtulup, öz olmanın mutluluğunu yaşamaya, VALİmiz sayesinde ramak kaldı’ diyorlar.
Kısacası DÜZCE, MUNCURLU-FINDIKLIAKSU hattında bayram var.

 

         Y  O  R  U  M  L  A  R :
Zekeriya Beyaz’ın çalışkanlığına diyecek yok da adını
ReTeZekeriya Beyaz olarak değiştirdiğini söylüyorlar.
ReTeZekeriya’nın ebeveyninin koyduğu isme saygısı yok mu?
kasimiti@hotmail.com

Retezekeriya’nın adını değiştirmesinin sebebi, AKPnin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ı atası olarak seçmiş olmasıdır. Yani ReTeZekeriya’nın köylüsünün Muhtarı değil, AKPnin muhtarı olduğunu gösteriyor. dolayısıyla  ReTeZekeriya’ya oy verenler de AKPnin yolundaki şaşkınlardır…
aksuli@msns.com

ReTeZekeriya efendinin diğer marifeti de “Gözleri konu komşunun perdesi açık penceresinde, başaçık hanımları takip etmek” olduğu söylenmektedir. Zira kendisinin de FACEBOOK’da bu konuda başörtüsü olmayan hanımefendilere hakaret demeçleri var.. Neymiş? “BAŞAÇIK KARILAR PERDESİ AÇIK EVE BENZER”miş..  ReTeZekeriya efendinin bu yaşta böyle edepdışı demeçleri hayret vericidir. (AESARİ)