CESUR MİLLETVEKİLİ GÜLŞEN ORHAN, BDP’LİLERE DERS VERDİ

Ulusal bütünlüğümüzün korunmasından yana tutumundan hiç taviz vermeyen Kürt kökenli Türk Milletvekili Gülşen Orhan, Kendisini ve arkadaşlarını taciz eden BDP mensuplarına karşı, hiç korkmadan, tam bir medeni cesaretle, hanımefendiliğine yakışır uslüpla hareket ederek BDP’lilere adeta efendilik dersi vermiştir.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın pazartesi günü Van‘da yapacağı miting öncesi halkı mitinge davet eden AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, ‘evet’ bildirileri dağıttı. AK Parti Kadın Kolları ile birlikte bildiri dağıtan Orhan’a bir grup Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, bildiri dağıtmaması yönünde tepki gösterdi. Vatandaşlara ve esnafa bildiri dağıtarak cesur olmalarını söyleyen Orhan’a, bir vatandaş ise “açlıktan kendisini asanların” olduğu yönünde tepki gösterdi.

Referandumun Kürtlerin bir imtihanı olduğunu söyleyen Milletvekili Gülşen Orhan, ‘kimseden korkmayın‘ çağrısı yaptı. Orhan, “Bu memlekette eğer korkulara yenilirsek hiçbir zaman muvaffak olmayacağız” dedi. BDP’lilerin kendilerine saldırmaya çalıştığını ifade eden Orhan, bazı grupların “gezmeyin” tehdidinde bulunduklarını söyledi. “Onlar hangi demokrasinin peşinden koşuyorlar?” diyen Orhan, “Onlar hangi Kürtlerin insan haklarını arıyorlar? Bunca zamandır Kürtler korktu, hâlâ korkmaya devam etsinler. Referandum Kürtlerin imtihanıdır” diye konuştu.

En fazla Kürtlerin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini aktaran Orhan, “Onlar yargılanabilsin diye HSYK’da değişiklik yapılıyor. Bu, Kürtlerin yararına değil mi? Anayasa Mahkemesi meclisten yasa geçirmemize müsaade etmiyor. Başörtüsü serbestliğini engelledi. Bunlara çözüm için Van halkını korkmamaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.