AKAPEYE EVET DİYECEĞİM AMMA

Emekli bir eğitimcinin kaleme aldığı yazı…şaka gibi maalesef ama gerçeğin ta kendisi!

Ya, ne olur bana biraz destek olun.!
Ya, ben kendimi “zor” ikna ediyorum, başkasını nasıl ikna edeyim.!?
Normalde benim “Akepeye evet” demem lazım.! Fakat, ne hikmetse?
Tam “evet” diyeceğim.! “Deniz Feneri”, “Yimpaş”, “Kurban paraları”, “ayakkabı kutuları”, “Para kasaları” geliyor aklıma.
Yetim, dul, fakir, fukara, garip, gurabaa geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! Rıza Zarrap, “milyarlık saat”; kul hakları geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! “Bakara, makara” ve Cami’lerde, Hac’da boy boy poz veren; elinde Kuran’la siyaset yapan “Din” tüccarı sahtekarlar geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! Davul, zurnalı karşılanan PKK’lılar geliyor aklıma.
Oslo, Dolmabahçe, Bebek katili Apo’ya alınan tv. Verilen haklar geliyor aklıma.
Kahraman Şehitler, kahraman Gaziler, döşenen mayınlar geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! BOP, Eş başkanı, İsrail, Amerika, emperyalistler geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! Kızılay Maden Suyu şişesine kadar kaldırılan T.C., Andımız, Bayramlar; alçakça indirilen Bayraklar geliyor aklıma.
“İstiklal Marşı’na ne gerek var.” diyenler, Türkiye Cumhuriyeti adından rahatsız olanlar,
“Türk bayrağı olmasın, Türkiye Bayrağı” olsun diyenler geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! Dağıtılan kömürler, makarnalar; suyu, elektriği olmayan köylere gönderilen buzdolapları, çamaşır makineleri geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! Rum, Ermeni’lere; devletin parası ile onarılıp; Besmele ve dualarla açılan kilseler, ayinler geliyor aklıma. Kıbrıs, Ege’deki adalar geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! Barzani, Türk düşmanı, bölücü alçak Şivan Perver;PKK’için “Besle kargayı oysun gözünü” diyen İbo ve gözyaşları dökülerek anırılan “megri megri”; el, ele, kol, kola verilen pozlar geliyor akıma.
Daha neler geliyor, neler aklıma. Madenlerde birilerinin çıkarı için ölenler; tecavüze uğrayan masum çocuklar, yalanlar, talanlar. Sattıklarını değil; Milli ve hayati olup satamadıklarının ürünleri ile hava atıklarını değil; kurdukları bir fabrika bile yok iken;
Yabancıların her türlü; tohumdan, diş macununa, deterjanından, arabasına kadar;ürettiği malları, ajanları, silahları rahatça girsin diye; sürekli onarımda olan ve bir türlü tam bitmeyen rant yollar; aslında kedisi yapması gerekirken; devletin parsı ile, devlete köprü yapıp, rant elde eden yandaşlar; geçmeden bile parasını ödediğimiz maliyeti yüksek köprüler, oto yollar, tüp geçitler ve biten tarım, hayvancılık geliyor aklıma.
Tam “evet” diyeceğim.! İşsizler, mağdur emekliler, eğitim, öğrenciler; bir de sağlıktan, eğitime kadar her şeyi bedava karşılanan, istediği üniversiteye direk kayıt olan Suriye’liler;
açlıktan kıvransa da bunlara minnet etmeyen halkım geliyor aklıma.
Dünya’nın en pahlı suyu, benzini, elektriği, doğalgazı , sık sık yapılan rant araç muayeneleri, çekmeyen interneti, telefonu; ha bire de tekrar tekrar yapılan zamlar geliyor aklıma.
Bir de “Gemicik”ler, yatlar, villalar, saraylar, haram saltanat sürenler geliyor aklıma.
Bu aziz Türk Milleti’ne kurşun sıktıran, uşak, maşa, hain, alçak Feto ve onun elini öpmeye sıraya girip, hala siyaset yapanlar, dışarıda olanlar; bir de kurunun yanında yanan zavallı masumlar, haksızlığa uğrayıp, hukuk, adalet bekleyen, içeride olanlar geliyor aklıma.
Askerime kumpas kuranlar; TSK.’nın en önemli, en mahremine, en gizli dosyalarına, planlarına el koyanlar, ulaşanlar ve bunlara müsaade edip sahip çıkanlar geliyor aklıma.
Tam “evet ” diyeceğim.! Aklıma daha daha sayamayacağım bir çok ihanet, yolsuzluk, hırsızlık, haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlikler geliyor. Rusya, “Eset”, kurulan sözde “Kürdistan” ve direklere çekilen paçavrası geliyor aklıma.
Yok edilen değerler, hukuk, adalet, insan hakları ve bunları görmemezlikten gelen yalaklık, yandaşlıklar geliyor aklıma.
Tam “evet ” diyeceğim.! Kafam çok karışıyor.! Kendimi “zor” ikna ediyorum! Tam o sırada; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk geliyor aklıma. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi geliyor aklıma ve diyorum ki, o bana bir görev vermiş. Ona ihanet edemem. Onun kurduğu rejimi, devleti, düzeni bozup, değiştiremem diyorum ve hemen HAYIR diyorum. Haksız mıyım?”
Rıza MIZRAK