GAZİ, OKTAY YILDIRIM, Türk Asker ve Siyaset adamı, Özel Harp Uzmanı, Güneydoğu Gazisi, Harp Malülü olarak emekli olmuş, aynı zamanda çok kıymetli kitaplarını eser olarak bırakmış kahraman Komando Assubay.
28 Eylül 1971 tarihinde Elazığ’da dünyaya geldi.
Aslen Erzurumlu. Orduda uzun süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yaptı. İlk ve ortaokulu Elazığ’da okudu. Liseyi Çankırı Asb. Hzl. Okulunda ve Piyade Okulu’ndan sonra Piyade Assubay olarak mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler ve İktisat bölümünü de bitirdi.
Evli, Aybüke ve Orhun Efe adında iki çocuğu var. Görevi gereği yaptığı bir paraşüt atlayışında sol bacağından ağır bir sakatlık geçirdi, tedavisinden sonra görevine döndü.
1999 yılında Şemdinli’de görevdeyken, aynı sakatlık tekrar etti. Uzunca bir süre tedavi gördükten sonra 2005 yılında TSK’nden Harp Malulü olarak emekli oldu.
Emekli olur olmaz, Yeni Hayat Dergisi’nde yazmaya başladı. Aynı dönemde, www.acikistihbarat.com, www.kuvvvaimilliye.net başta olmak üzere birçok yayın organında çok sayıda politik yazı yazdı. ABD patentli hükümetlere karşı milli muhalefetin sürekli ön saflarındaydı. Ergenekon davasının ilk tutuklanan sanığı olarak, yaklaşık 7 yıl tutuklu kaldı.
Hapisteyken OdaTv, Aydınlık ve Teori Dergilerinde yazmaya devam etti ve İşçi Partisi’ne katıldı. Tahliye olduktan sonra partinin MKK ve MYK gibi en üst karar organlarında danışman olarak bulundu. 15 Şubat Olağanüstü kurultayında 16. Sıradan Vatan Partisi MKK üyeliğine seçildi. Aynı zamanda Merkez Denetleme Kurulu ve Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyesidir. Halen bu görevleri sürdürmekte ve Aydınlık Gazetesinde her Pazar Satır Arasında Kalanlar sayfasını yapmaktadır.
Güneydoğu’da yıllarca çarpışmış yiğit ve kahraman bir Türk askeridir. Kendisi de güneydoğu gazilerinden olan ve üsteğmen rütbesinde iken ordudan ayrılan Hakan Evrensel’in “YER EKSİ İKİ” adlı romanında anlattığı gerçek kahramanlardan biridir.
Kendisiyle ilgili bilgiyi de Üsteğmen Hakan Evrensel vermiştir; Oktay Yıldırım, övünmeyi ve yaptıklarını anlatmayı sevmeyen yüksek bir karaktere sahiptir.
Orduda Özel Harpçi olarak görev yaparken 2005 yılında malulen emekli oldu. Emekli olduktan sonra Kuvvai Milliye Derneği‘nde Kurucular Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl başkanlığı ile kuvvaimilliye adlı internet sitesinde yazarlık yapmaya başladı. Bu dönem içerisinde pek çok ulusalcı eylemler düzenledi.
6 Haziran 2006’da İstanbul Taksim’deki AB Bilgi Merkezi önünde düzenlenen “AB‘ye HAYIR” mitinginde avukat Kemal Kerinçsiz ve adı Danıştay Saldırısı nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk ile beraber yer aldı. 21 Eylül 2006’da yazar Elif Şafak‘ın 301. maddeden yargılandığı davada Kemal Kerinçsiz‘le beraber Şafak’a yönelik protesto gösterisi düzenledi. 12 Haziran 2007’de Mehmet Demirtaş isimli tanıdığının Ümraniye‘deki gecekondusunda 27 adet el bombası bulundu. Demirtaş ve yeğeni Ali Yiğit‘in ifadeleri üzerine bombaların Yıldırım‘a ait olduğu iddia edildi. Bunun üzerine Yıldırım tutuklandı ve yapılan incelemede el bombalarının bazılarının seri numarasının Mayıs 2006’da Cumhuriyet gazetesine atılanlarla örtüştüğü belirlendi. Yıldırım‘a ait olduğu söylenen bombalar üzerine başlayan soruşturma genişleyerek Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına dönüştü ve kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok isim hakkında “SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK ve ÜYE OLMAK” gibi suçlardan dava açıldı. 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 33 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 7 yıl yattıktan sonra, kumpasların ortaya çıkmasıyla tahliye edildi.
Oktay YILDIRIM’ın yazdığı eserleri: