BÜYÜK OYUN, ATATÜRK YERİNE NURSİ OTURTULUYOR

Atatürk karalanırken Nursi paklanıyor!

Ayasofya konusunda diyeceğimi demiştim. “Ayasofya siyasete açıldı” başlıklı yazımda her şeyi anlatmıştım. Atatürk’ün “müze” kararının hem milli ve hem de dini olduğunu yazdım.
Takva temeli olan mescitlerde ibadet etmek“, Kur’an emridir.
Temelinde, Bizans oyunları olan, şirk olan; tepesinde İsa ve Meryem ana figürleri olan Ayasofya’da ben şahsen namaz kılmam.

Karşısında Sultanahmet gibi bir şaheser dururken, gider orada kılarım.
Ayasofya, 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla “müze” oluyor. 1936 yılında ise Atatürk cami tapusu veriyor. Tapuda cami olan bir yerin, istenildiği zaman cami olmasında hiç bir hukuki engel yok.
Buna rağmen, bir engel varmış gibi Danıştay’a gittiler. Ve sonuçta ibadete açıldı. CHP, “cami düşmanı!” olmamak için, bu işe karşı çıkmadı. Diğer partiler de hemen hepsi “cami” olmasından mutlular.
Gel gör ki, burası “cami” olmayacak. İçinden “namaz” da kılınacak ama yine de cami olmayacak. Tapusunda cami ama kendisi cami olmayacak.
Filmi sonuna kadar izleyin lütfen!
Vatikan, menfi bir tepki vermedi. Hatta “cami olabilir” dedi. Biliyor ki orası “cami” olmayacak. Vatikan Projesi olan Dinlerarası Diyalog merkezi olacak çünkü.
Bundan Vatikan’ın şüphesi yok!
İzmir Alaçatı’da Pazaryeri Camisi, bir perde çekilerek hem kilise hem de cami olarak kullanılıyor. Hükümetin açtığı Dinler Bahçesi var Antalya’da. İnsanlar burada ne yazık ki Cuma günleri cemaat sığmayınca, haça doğru namaz kılıyorlar.
Ayasofya’da onca resimleri ne ile kapatacaklar.
Veya kapatacaklar mı?
Amaç zaten, Müslüman’ı haçın altına alıştırmak.
Neden kapatsınlar ki, o figürleri!
İstanbul’da önemli hiç bir şeyi Türklere bırakmayacaklar, bu böyle biline.
Dinlerarası Diyalog furyasına, hız verilecek. “Sur içi devlet projesi” devreye girecek. Ekümenik Patriklik zaten fiilen var, resmileşecek.
Heybeliada Ruhban Okulu açılacak.
Sırasını, tarihini bilmem ama bunlar gerçekleşecek.
Bütün camiler boş. Sabah namazlarında çoğu camide imam tek başına namaz kılıp çıkıyor. Bir saf çıkaran imama plaket verilmeli!
İslam’ı getireceklerdi(!) imanı götürdüler!
Girmeyelim bu konulara…
Adalar işgal altında, hemen unutuldu. Gidin işgal altındaki adaları kurtarın, Fatih’teki müzeyi kaçıran yok ya!
Adaları işgalden kurtarın, gelin yine müzeyi cami yapın. “Sanki Ayasofya müze kalsın” demekle, dinden çıkacağız. Yok böyle bir şey. Bir namaz için, bu kadar gürültü çıkarmaya gerek yok. Cami, namaz işin kılıfı..
Atatürk, burayı müze yaptı diye “dinsiz” göstermek, kirli hesabın bir başkası. Ülkenin bütün camilerini ve Ayasofya’yı işgalden kurtaran, vatanı kurtaran Atatürk “dinsiz” binlerce kiliseyi tekbirle açtırmış bu zihniyet Müslüman!
Hayır!
Başka bir garabette, güya Nursi demiş ki, “ben Ayasofya’nın cami oluşunu göremem ama Hüsnü görecek!”
Sayın Erdoğan da, işte o Hüsnü’yü aradı.
Hüsnü de, “Cuma’yı Ayasofya’da siz kıldırın” dedi. Sayın Erdoğan da, “o kadar da değil” dedi. Bu konuda Sayın Erdoğan’a bende katılıyorum: O kadar da değil!
Akit’te topa girdi “halifelik gelsin!” dedi.
Akit derken, TV’si…
Aslında hem ABD, hem de İngiltere, Türkiye’de halifelik olsun istiyor. Ortadoğu’yu İstanbul’dan çakma bir halifelik ile idare etmek istiyorlar. Olur, olmaz ayrı konu… Fakat Türkiye ve Ortadoğu için, İstanbul merkezli projeler var.
Atatürk karalanırken Nursi paklanıyor!
Sanki yine CIA ajanı Graham Fuller hortladı!
Fuller , “Türkiye Müslüman dünyaya liderlik etmeli ama bunun olması için, önce Atatürk’le hesaplaşmalı” demişti. Nitekim, 15 Temmuz’u tertipleyenlerden olduğu ortaya çıktı. O gece Yunanistan’a kaçırıldı.
Hala mı ders çıkarmadık!
Olay, öyle Ayasofya’da namaz olayına benzemiyor. Namazdan çok, hesaplaşmaya benziyor. Atatürk’le hesaplaşan, Titanic gibi batar.
Oyuna gelmemek lazım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanlarına çok dikkat etmeli. Bir daha “kandırılmak”, ne devletin ne milletin artık kaldırabileceği bir şey değil.
Her şey, seçim ve oy değil.
Bir Müslüman olarak, namazı her yerde kılabiliriz.
Şova, gösterişe gerek yok.
İşgal altındaki adalar daha önemli. Akdeniz’deki yalnızlık çok daha önemli. Ekonomi, iş ve aş, çok çok önemli. Aç olan insan, Kabe’de namaz kılsa ne olur ki…

Yusuf Karaca- yenimesaj

23 comments