ULUSAL KAHRAMAN RAUF DENKTAŞ, DÜNYADAKİ TÜRK ULUSALCILARINI YETİM BIRAKTI

1924 yılında dünyaya geldiği Kıbrıs’taki ülküdaşlarının, soydaşlarının kurtuluşu için hayataını vakfeden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ 13 Ocak 2012 tarihinde Hak’kın rahmetine kavuştu.
17 Ocak Salı günü yine memleketi Kıbrıs’ta, Kurtuluış Savaşı vermek için bizzat kendisinin kurduğu Türk Mmkavemet Teşkilatı(TMT) anıtının yanında toprağa verilecek olan DENKTAŞ, sadece Kıbrıs Türk halkı değil, bütün Türk dünyasını yasa boğdu.
Dünya basının çok ilgi gösterdiği DENKTAŞ için BM Genel Sekreteri tarafından da saygıyla anıldı.
İngiltere’de hukuk tahsili yapan DENKTAŞ Kıbrıs’ta Savcı olarak görev yaparken, aynı dönemde Avukat olarak görev yapan Klerides ile kurduğu sağlam arkadaşlığını, her ikisi de rakip Cumhurbaşkanı oldukları dönemde bile korudular.
Denktaş’ın, Kıbrıs’a girişinin yasaklandığı bir dönemde, direnişçilerle buluşmak için Kıbrıs’a gizlice girip orman yollarından iç kesimler giderken Yunan askerleri tarafından yakalandığı zaman, serbes bırakılmasınıda büyü gayret sarfeden Klerides’in bu arkadaşlık duygusu defalarca Denktaş tarafından dile getirilmiştir.
KLERİDES vefat ettiğinde ne yaparsın sorusuna DENKTAŞ, “en yakın arkadaşlarımdan birini kaybetmenin yasını tutuyorum derim” diye ifade etti.
Nitekim, aslında iki düşman kanadın liderleri olarak düşman saflarının diğer yanında bulunan Eski Rum Cumhurbaşkanı Glafkos KLERİDES yakın arkadaşı Merhum DENKTAŞ’ın cenazesine, fanatik yurttaşlarından çekinmeden gönderdiği çelenk ile arkadaşlığına bağlılığını gösterdi.
Düşmanıyla bile arkadaşlığında vefasızlık etmeyen Ulu Lider DENKTAŞ Türklüğünden zerre ödün vermeyip Cemaat niteliğinde olan Kıbrıs Türklerine Bağımsız bir devlet bıraktı. Ruhu Şad Olsun.