ŞEHİT TÖRENİNDE ÇİRKİN GÖSTERİ

Vatanı uğruna, vatan hainleriyle girdiği silahlı çatışmada şehit olanların cenaze töreninde, bazı kalitesiz insanlar hükümeti veya muhalefeti protesto ediyorlar.
Cenazede hükümete muhalif bazı provokatörler, şehidin suçlusu doğrudan hükümetmiş gibi olumsuz slogan atıp, Başbakan’ın çelengine saldırması büyük bir üzüntüyle nefretle karşılanmaktadır.
Cenaze sahiplerinden olsa dahi, devletin yürütülmesinden sorumlu olan hükümet ve muhalefet yetkililerine yapılan bu saygısızlık affedilemez.
zira şehit cenazeleri sadece şehit yakınlarının değil, Türk Milletinin ortak acısıdır, bu nedenle devlet töreni yapılmaktadır.
Manevi ve duygusal olaylarda en küçük tatsızlıkları hazmedemeyen milletimiz, vatanı uğruna canını vermiş bir şehidin cenaze töreninde, saygı içinde o cenazenin kaldırılmasını isterken, birilerinin ortaya çıkıp ulusal nitelikte duygusal ortamda hükümeti veya hükümetin deneticisi olarak görev yapan muhalefeti protesto edip, çelenklerini parçalamak, slogan atarak cenazeyi provoke etmesi, kendi kişisel art niyetlerini sergilemek gibi algılanmaktadır.
Hükümete muhalif olanlar dahi, hükümeti hedef alan bu çirkin saldırının haksız olduğunu söylemekte, muhalif olunsada bir ülkenin yetkililerinin, resmi törene gönderilen çelengine saldırının yasalarda suç olmasa da vicdanlarda suç olarak niteleyip, bu konuda bir kanunla önlem alınması gerektiğini ifade etmektedirler.