RESMÎ CENAZEDE SAYGISIZLIK

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 10 askerden biri olan Uğur Sağdıç’ın Tokat’taki cenaze törenine devletin ayrımcılığı damga vurdu. Cemevindeki cenaze törenine katılmayan AKP’li vekiller ve garnizon komutanı, ayrı bir tören düzenleyerek namaz kıldı.
Ailenin acısını paylaşmak için orada bulunan ve cemevindeki törene katılarak ‘resmi törene’ gitmeyen ama bu haberi duyunca üzülen CHP’li vekillerden İlhan Cihaner ile, Türkiye’de ölünce bile kurtulunmayan bu ayrımcılığı konuştuk.

‘ÖLÜME YOLLARKEN DİNİNİ SORDUNUZ MU?’

Tokat Turhallı olan Uğur Sağdıç‘ın cenazesi’nin önce Yavşan Cemevi‘ne getirildiğini ve burada bir tören yapıldığını belirten Cihaner;

”cemevindeki törene AKP’li vekillerin ve garnizon komutanının katılmadığını” doğruladı.

Cemevindeki törene katılan Tokat Valisi hariç, o sandalyeyi boş bırakan her yetkilinin ayrımcılık yaptığını belirten İlhan Cihaner, “Sen çatışmaya gönderirken bu çocukların dini inancına bakmıyorsun, etnik kökenine bakmıyorsun ama öldükten sonra resmen bölücü ayrımcı bir politika uyguluyorsun. Bu dehşet verici bir şey” dedi.

AKaPenin cahil vekilleri ile kendi kafalarındaki cahil subay, islamın bir dalı olan Alevi inancına bu kadar reaksiyon gösterdiğine göre;

hıristiyan yada yahudi inancındaki bir kahraman Türk Askeri şehit olsa, hiç cenazesine gitmeyecek kadar alçalacak mıdır?       Bu meczupların, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında şehit olan gayrimüslim kardeşlerimizden de haberi yoktur. Çünkü onlar Ensar Vakfı gibi kurslardan yetişmiş olanlar gibi davranamazlar.

AKoPe iktidarı böylece, Türkiye’nin başına AHH çektirmek için geldiğini göstermiştir.