NOEL BABA KİMDİR?

Bütün dünyada “Noel Baba olarak tanınan Aziz Nicholaos, Türkiye’nin Akdeniz kıyılarında önemli bir Lykia kenti olan Patara’da doğmuştur.

M.S. 300′e doğru Patara refah içindeyken kentte yaşayan zengin buğday tüccarının bir oğlu olur ve ona Nicholaos adı verilir.

inşa halindeki bir kilisenin yıkılmasıyla enkaz altında kalan Nicholaos, annesi ağlayıp inlerken, üzerine yığılan taşların altından sağlam olarak kurtulmuştur.

Bir süre sonra babası öldüğünde büyük bir servetin tek mirasçısı olmuş ve servetini yoksullara yardım için harcamaya karar vermiştir.

Bu sırada Patara‘da önceleri çok zengin olan bir şahıs fakirleşmiş ve kızlarının çeyizini yapamayacak duruma gelmiştir. Çaresizlikten kızlarını satmayı bile düşündüğü bir anda, Nicholaos durumu görerek onlara yardım etmeye karar verir.

Kendini belli etmemek ve aynı zamanda gururlarını kırmamak için kızların evine gece gider.

Onlar uykuda iken büyük kızın açık olan penceresinden çeyizine yetecek olan bir kese altını içeri atar. Sabah parayı bulan büyük kız çok sevinir ve kötü durumdan kurtulur.

Daha sonra ortanca ve küçük kızın çeyiz paralarını da karşılamak isteyen Nicholaos, pencereleri kapalı olduğu için bacadan atar.

İşte Noel Baba‘nın yılbaşında hediye bırakma öyküsü böylece doğar. İkonalarda ve resimlerde de Nicholaos’ın 3 altın top ile gösterilmesi bu yüzdendir.!!!

Kulaktan dolma bilgilerle yargılamak doğru değil! Bu insanın yaptığı yardımları yapabilene ne mutlu…

Şu islam aleminde yılbaşı ve Noel kutlamalarına getirilecek eleştirilerden önce bizim Kur’an dışı uydurma dinimizde ve kötü ahlakımızda o kadar eleştirilecek olumsuzluklar var ki, belki yılbaşı ve Noel kutlamaları en sonradan gelecek bir konudur.

Bizim durumumuz batan gemisini boyamaya ve süslemeye çalışan kaptanın durumu gibidir.
Dolayısıyla uydurma ve şirk dinini terk edip Kur’an’a dönmeden bizim dini bir konuda söz söyleme hakkımız olamaz.
Bizler şirk’in içinde debelenirken boş işlerle uğraşmaktan vazgeçmeliyiz.

İLK ÖNCE YAŞADIĞIN DİNİ SORGULA NE KADARI KURAN’A UYGUN, NE KADARI BEŞERİN UYDURUKLARIDIR.!

Kamu malını çalan, yetim hakkı yiyen,
Yalan, iftara, haksızlık, hukuksuzluk,
vs. vs bunların düzeltilmesi için ne çaban var ki “yılbaşı Kutlamak haramdır” diye esip gürlüyorsunuz!

içkiden, kumardan, zinadan vs vs bahsediyorsan bunlar sadece bu gece için değil her zaman haram!

Yok Eğer İsa nebinin doğum günü kutlanmasına karşıysan! Muhammet nebinin doğumunu neden bir hafta kutluyorsun! Şu konu da önemli, yılbaşı aynı zamanda NOEL değildir. NOEL 25 Aralık günü, Yılbaşı 1 Ocak günüdür.

ELÇİLER ARASIN’DA AYRIM YAPILMAZ.!!! 

Elçi, Rabbinden kendisine indirilene inanır/güvenir, müminler de inanır/güvenirler. Hepsi Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inanırlar ve “biz Allah’ın elçileri arasında ayrım yapmayız. Ve biz duyduk ve itaat ettik. Rabbimiz bizi bağışla sonunda dönüş sanadır” derler.(BAKARA/285)

İslamın şartı 5’tir’ diye yutturuyorlar. Aslında KURAN OKUrsanız İslamın Şartının 404 olduğunu, ilk 6 şartın öğretilenden farklı olduğunu anlarsınız.

Bu şartlar: 1-OKUmak, 2-ÖLDÜRMEmek, 3-ÇALMAmak, 4-İFTİRA ETMEmek, 5-ZİNAya yaklaşmamak, 6-TEFECİLİK yapmamak.

Kısaca Şunu demeye çalışıyorum; elinizde yüce KUR’AN var, ona bakın, helaller haramlar orda mevcuttur, ona uyun yeter. Cahil birilerinin “SADECE ŞUNLARI YAPIN, İSLAM OLMAYA YETER” telkinleri/ yönlendirmesiyle değil.