NOBELLİ AZİZ SANCAR HOCA’DAN TÜRK GENÇLİĞİNE VASİYETİ;

        AZİZ SANCAR’DAN TÜRK GENÇLİĞİNE;

Türk Gençliğinin beni örnek alıp, fikirlerime kıymet vermesinden onur duyarım. Hayatımda, eğitime önem veren annemi ve tanıdığım en çalışkan insan babamı örnek aldım.

Aziz Hocaları ve Aziz Ağabeyleri olarak gençlerimize sesleniyorum, lütfen dinleyin; Üst seviyede eğitim veren üniversiteleri seçin.

            “VATAN VE NAMUS BORCU”

Türkiye için gece gündüz demeden çalışın. Bu, memlekete vatan ve namus borcunuzdur. Sadece konuşup, bir şeyler söyleyerek hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.

40 yaşıma kadar günde 18 saat, şimdi de 12 saat çalışıyorum. Türkiye’de, Avrupa’da, ABD’de nerede olursanız olun, çalışanlar başaracak.

Benim zamanımda benim alanımda Türkiye’de araştırma, yatırım, üretim, ticaret imkanları azdı.

Bugün her dalda her şey var. Birlikte çok çalışarak takım çalışmasıyla çok daha büyük işler başarabilirsiniz.

         GENÇLERE VASİYETİM:

Hayalim, ABD’nin en işlek caddesinde Türk Bayrağı’nı dalgalandırmaktı. Türk Evi için eşim Prof. Dr. Gwen Sancar, annesinden miras kalan 100 bin doları bağışladı, kurduk.

Gençlere vasiyetim; Başarılarınızla Türk Bayrağı’nı dünyanın her yerinde dalgalandırın.

          “BEN ZEKAYA İNANMIYORUM”

Ben zekaya inanmıyorum, siz de inanmayın. Hepimizin aşağı yukarı zekası aynı ama zekasını kullanan üretiyor.

Dahi olsanız bile kullanmadığınız zeka işe yaramaz. Başarının tek sırrı çok çalışmak. Bilim kolay bir iş değil. Hayatınızdan fedakarlık yapıp, az uyumayı göze alacaksınız.

              AKLIMA ATATÜRK GELDİ

 

Nobel almak önemlidir ama her şey değildir. Ama memleketimizin bilimle kalkınmasına vereceğiniz katkı, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için her şeydir.

Nobel Ödülü almamı, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Büyük Atatürk‘e borçluyum.

Atatürk, eğitimde fırsat eşitliği için Türk gençlerinin önünü açtı. Ödül için o gün Nobel Komitesinden arandığımda, daha telefon elimdeyken aklıma ilk Atatürk geldi. Gözlerim doldu, ağladım. Ödülü bu nedenle Anıtkabir’e ve Türk Milletine teslim ettim.

Bizim için en büyük ödül Atatürk‘tür.

Prof. Dr. Aziz Sancar

Nobel Ödüllü Türk Bilimci

Not: Her konuda eşinin yanında destekçisi olan, üstüne üstlük eşinin hayalini gerçekleştirmek için ailesinden miras kalan 100.ooo doları bu uğurda harcayan, Türk Milletinin gelini, Prof. Dr. Gwen Sancar Hoca’mıza millet olarak, minnet duygularımızı arz ediyoruz.  Biz Türkler Gwen hoca’mızın adını “Güven Hoca” olarak telaffuz ettiğimiz de bilinmelidir. Güven Hoca‘mıza milletçe güveniyoruz.

761
86 Yorum
Beğen

 

Yorum Yap