KÜRDİSTAN BAYRAĞINI DİYARBAKIR’DA DALGALANDIRANLAR DANGALAK MI?

Barzani mest oldu!

Haftasonu Diyarbakır’da yaşananlar Türkiye açısında bir kırılma noktası oldu. Peşmerge lideri Mesut Barzani, “Burada Kürdistan bayrağıyla karşılanacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Kürtler özgürlüğe çok yakın” diyerek memnuniyetini açıkladı.

PKK hamisi Barzani ve “Türkiye terörist devlettir” diyen şarkıcı Şivan Perver Başbakan Erdoğan tarafından Diyarbakır’da geçtiğimiz Cumartesi günü onur konuğu olarak ağırlandı. Barzani Şivan Perver Cumartesi günü hükümetin ilgili bakanlarının tam kadro katıldığı Kürdistan (!) bayraklarının açıldığı törende peşmerge kıyafetleriyle adeta zafer kutlaması yaptı. Cumartesi günü yaşananların tercümesi ise adeta Pazar günü yapıldı. Peşmerge lideri Mesut Barzani Pazar günü yaptığı açıklamada, “Burada Kürdistan bayrağıyla karşılanacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Kürtler özgürlüğe çok yakın. Ve bunu silahsız, sivil bir mücadele ile başaracak. Başbakan da meydan konuşmasında aftan bahsetti. İşler dediğim çerçevede gelişirse af gelir, Öcalan da dahil olmak üzere. Biz Kürdistan halkı olarak barış sürecine elimizi uzatıyoruz. Sayın Erdoğan’ın attığı barış adımın da takdirle karşılıyoruz. Sayın Öcalan’ın da sürece ilişkin yaklaşımını takdir ediyoruz.”

Kürdistan kabul edildi!
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise “Değerli başkan Barzani Kuzey Kürdistan’a hoş geldiniz. Bugün Güney Kürdistan’ın Başkanı, memleketi olan Amed’dedir. 90 yıllık tabu yıkıldı, Kürdistan kabul edildi” diye konuştu. Başbakan Erdoğan ise “Bu sadece bir başlangıç, çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz hayal edin. Bu süreç bir kartopu gibi ilerleyecek. Doğu, Güneydoğu Anadolu değişecek. Diyarbakır değiştikçe; Irak değişecek, Suriye değişecek” açıklamasında bulundu. BDP milletvekili Özdal Uçar ise “Bir Kürt Kürdistan’a misafir olmaz. Kürt her kimse Kürdistan’da ev sahibi olur. Erdoğan, Barzani’nin misafiridir” dedi.

http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13003200/barzani-mest-oldu