KOMŞULARI HİÇE SAYIP, 4 KÖPEK, 500 GÜVERCİN BAKAN ELİF DİLEK BABACAN

Ankara Yenimahalle’de resimde görünen bu hanım, Hayvan Sevgisi adına etrafındaki bütün insanları kendisinden uzaklaştırdı. Elif Dilek Babacan adındaki bu hanım aynı zamanda bir eğitimcidir. Her ay bin liralık buğday alıp, 500 kadar güvercini apartmanın etrafında topluyor. Kendi apartman komşularının yanında, yan komşu apartmanların da balkonları güvercin gübresinden, camları, güvercin dışkısından geçilmez oldu. Evin mutfağının penceresinden bahçeye attığı bir tonluk (resimde görülen beyaz olanlar yeni atılan, etrafındaki karartılar ise çürüyen ekmeklerdir) ekmek yığıntısı koktu ve kokunca kuşlar da yemedi, evin çevresi kokudan geçilemez hale geldi.  Yönetici Oktay bey, işçi parası verip kokan bir ton ekmek yığınını amele tutarak apartmandan uzaklaştırmak zorunda kaldı. Yani aidat ödemeyen bu aile, apartman yönetimine masraf da yüklemiş oldu.

Psikolojik problemi olduğu söylenen Dilek hanım, “Sarhoş Erdal” namıyla bilinen eşi merhum Erdal BABACAN’ “ev dışına çıkamayacak kadar hasta olduğu için güvercinlere yem atarak zaman geçirdiğini” ileri sürmüş idi, ancak  Erdal bey, ağır hasta olduğu bir dönemde evde tamamen yapayalnız bırakıldığı sırada vefat ettikten sonra da, güvercinlere aynı işlemi yapan Dilek hanımın yalan söylediği, hasta eşini komşularına zarar vermek için kullanmış olduğu, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi birbirini ezercesine biriken hayvanlara kendisinin yem attığı anlaşılmıştır.

Kavgacı Dilek hanım, “ekonomik sıkıntıdayız” mazeretini kullanıp, aylarca, yıllarca apartman aidatı vermezken, güvercin yemi için her ay bin lira harcayacak kadar çıkarcı bir tiyniyete de sahip bir eğitimcidir. Ve bu eğitmen hanım, kendisine emanet edilen şefkate muhtaç engelli öğrencilere eğitim vermekte olduğu söylenmektedir..

Aynı zamanda “4 KÖPEKLİ DİLEK” lakabıyla da tanınan bu komşu düşmanı kadının bu ünvanı almasının sebebi; Gerçekten evinin içinde 4 köpek beslediği için, merdivenden iniş çıkışlarda dairesinin önünden geçerken, köpek kokusundan pencereleri açarak merdivenden geçebilen komşularının menfaatini hiçe saymasıdır.