EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ {TEMAD} BASIN AÇIKLAMASI:

BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 12 Nisan 2023 Kategori: Genel,

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, kuruluş amaçları ve Tüzüğündeki ilgili maddeler doğrultusunda;
Emekli Astsubayların ve Ailelerinin ekonomik yaşam koşullarını yükseltmek ve mesleki konulardaki gelişmeleri sağlamak için gerekli yasal çalışmalar hakkında öneri ve tekliflerini sunmakta, konuyu ilgili makamlarla da takibini yaparak sonucunu meslektaşlarıyla ve üyeleri ile paylaşmaktadır.
TEMAD bu kapsamda; verdiği mücadelelerle ve yaptığı çalışmalarla MSB’lığı başta olmak üzere ilgili kurumlarla doğru ve etkili iletişim kurarak meslektaşlarımızın haklı talepleri doğrultusunda özlük hakları ile ilgili önemli yasal düzenlemeler yapılmasına katkıda bulunmuştur.
Bu konularda geçmiş yılları da hatırlamanın yararlı olacağı düşüncesi ile
1970’li yıllarda ve sonrasında, Personel kanunu ve yan ödeme kararnamesinde yapılan adaletsizlik ve intibak düzenlemesi hakkında verilen mücadeleler bunlardan bazılarıdır.

Yine TEMAD’ın gündeme getirmesi ile son dönemlerdeki bazı kazanımlarımız ise:
1.Astsubayların rütbe yaş haddi 55 yaşından 60 yaşına kadar isteğe bağlı uzatabilmesi,
2.Emekli Astsubayların sınıf okullarında ders verebilmesine imkan sağlanması,
3. Yüksekokul mezunu Astsubayların mesleğe 9/1 derece yerine 9/2 derece kademeden başlamalarının sağlanması,
4. 3600 ek göstergeden faydalanamayan emekli astsubaylara 1200 TL ilave ödeme yapılmasının sağlanması bunlardan bazılarıdır.
MSB’lığımızın derneğimizle koordineli yapılan Astsubaylarla ilgili bütün bu çalışmaları olumlu ve yerinde, memnuniyetle değerlendiriyoruz.
Fakat, Astsubaylar bugün geldiğimiz nokta itibarı ile son derece üzgündür. Çünkü yıllardır beklediğimiz “hakkımız olan tazminatın” TBMM gündemine gelmesine rağmen yasalaşmamasıdır.
Yıllardır verdiğimiz mücadelelerle birlikte son bir kaç aydır TEMAD çatısı altında; Şubelerimiz, Üyelerimiz, Meslektaşlarımız ve Ailelerimizle birlikte topyekün mücadelemiz sonucunda;
2023 yılında, Muvazzaf, Emekli, Malul Emekli Astsubayları ile dul ve yetimlerini de kapsayacak şekilde MSB’lığınca hazırlanan “tazminat kanun teklifinin” iktidar partisi milletvekilleri tarafından TBMM’ne verilmesinin sağlanmasına rağmen,
TBMM Başkanlığına sunulan bu teklif maalesef MSB Komisyonuna ve Genel Kuruluna getirilmemiştir. Bunun sebebi konusunda ısrarlı sorularımıza karşı, AK Parti Grup Başkanvekili Sn. İsmet YILMAZ tarafından “kanunun meclisten çıkması için gereken sürenin kalmadığı, TBMM Genel Kurulunun kapanacağı” şeklinde açıklamada bulunulmuştur.
Gönülleri Vatan sevgisi ile dolu, TSK’nın bel kemiği olarak tanımlanan biz Astsubayların hakkımız olan “tazminat kanun teklifinin” yasalaşmaması bizlerin kalplerinde gönül kırgınlığı ve derin bir üzüntü bırakmıştır.
Fakat,
Bu aşamada, hepimizin de bildiği gibi Ülkemiz seçim sürecine girmiştir. Mayıs ayında Yürütme ve Yasama erki seçimi yapılacaktır.
Bu süreçte, elbette bizler haklı mücadelelerimizi TEMAD çatısı altında toplanarak, daha azimli, daha kararlı bir şekilde arttırarak sürdüreceğiz. Mücadelelerimize her türlü platformda ve gerektiğinde sahalarda da olmak üzere kararlılıkla devam edeceğiz.
Astsubaylarla ilgili mesleki sorunlar olarak, TEMAD gündeminde takip ettiğimiz konulardan bazıları;
Tazminat hakkımızın yasalaşması,
Sözleşmeli Astsubayların muvazzaflığa geçirilmesi,
SGK Mağduru 2000, 2001, 2002 nasıplı Astsubaylar,
18 yaş uygulaması mağdurları,
Sağlık Bakanlığına devrolan Astsubayların hakları,
Malul Emeklilerimizin sorunları,
Sicil affı ve Astsubay Okullarının Lisans seviyesine çıkartılması da olmak üzere çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI