CUMHURBAŞKANI KORUTÜRK VE SANATÇI HULÜSİ KENTMEN

İki emekli denizci komutan; birisi Türkiye Cumhuriyeti’nin 6.Cumhurbaşkanı ve Deniz Kuvvetleri eski komutanı, Çerkez kökenli Fahri KORUTÜRK, Diğeri ise daha önce OrAmiral Fahri Korutürk emrinde Deniz Kuvvetlerinde görev yapmış, eski denizaltı Assubayı Kıdemli Başçavuş ve yeni Yeşilçam’ın sevimli babacan ” Tonton baba”sı, Türk milletinin gönlünde taht kurmuş sanatçı Hulüsi Kentmen.

Rahmetli Korutürk, sanata ve sanatçıya büyük değer veren çok saygın bir devlet adamı idi. Düzenlenmiş olan bir baloya sanatçıları da davet eder. Eskiden assubay olarak bir süre emrinde görev yaptığı büyük sanatçı Hulusi Kentmen’de davetliler arasındadır.

Kabul merasiminde, Cumhurbaşkanı Korutürk’ün karşısına geldiğinde, askerce sert bir topuk selamı verip ; ” Bendeniz, enkaz-ı Bahriye’den Hulusi kulunuz, emret komutanım” diye tekmil verir. Korutürk ; “vaay Hulusi Başçavuşum, Hoş geldin” diyerek kucaklaşır ve kahkahalarla sohbet ederler. Herkesin ilgisini çeker, etrafında toplanır dinlerler. Her ikisine de rahmetler olsun, ışıklar içinde uyusunlar.

İşte ben bu güzel diyalogları, devletin ve toplumun her kesiminde görmeyi diliyorum. Özlemle, saygıyla…

Not : “ENKAZ-I  BAHRİYE” burada “ESKİ BAHRİYE BİRLİĞİNDEN” anlamında kullanılmıştır..

3 comments