Anamur’lu CELAL OĞAN ve Ayvalık Avukatlarından YAŞAR CAN İKİLİSİ KOOPERATİFİ FELÇ ETTİLER

 Şimdi de satıyorlar

DAĞISTAN SİTESİ KONUT YAPI KOOP YÖNETİM KURULU, ORTAKLARINA YAYINLADIĞI YAZIDA YAŞAR CAN İÇİN İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ” DEDİ.

Zaman, 2000 yılı Şubat ayı: Anamur‘lu Celal Oğan ile Avukat ve Öğretmen olan Artvin‘li Yaşar Can, koop ortaklarına; “Müteahhidin sözleşmesini feshedelim, biz size daha ucuza ve bir sene içinde inşaatlarınızı bitirip teslim edeceğiz diyerek ortakları aldattılar, sözleşmenin feshedilmesini sağlayıp ortakları büyük bir risk altına soktular.

Kooperatif denetçisi Mühendis Albay Satılmış Bezci, denetim raporlarıyla da aynen bu cümleyi kullanarak (KOOPERATİFİ BÜYÜK RİSK ALTINA SOKTUNUZ) şeklinde tenkit ettiler.

Nitekim, bu nedenle kooperatif ile müteahhit mahkemelik oldu, tabiatıyla müteahhit mahkemeyi kazandı.

Ancak o zamanki Başkan Yaşar Can müteahhide;

Sana imzalayıp verdiğim ve işleme koymayacağına dair söz verdiğin 60 milyar liralık senedi iptal edip, barış yapman halinde kendi koop hissemide sana verip bir kısım zararını da böylece ben kapatacağım” diye namus sözü verip, israr etmesi üzerine, müteahhit anlaşmayı kabul edip, kendi avukatı Atilla Fırat’ın işleme koymak istediği 60 milyar liralık senedi kullanmadı (60 milyar, faizleriyle birlikte 215 milyar lira ediyordu, o devirde faizler %130 idi).

Ancak Müteahhit verdiği sözleri yerine getirdikten sonra Yaşar Can, kendisinden verdiği söz gereği hisse devri istenince, müteahhidin telefonuna, “ben o sözü, barış yapmadan önce yakamdan düşmen için söyledim” anlamında mesaj çekip, aynı sözleri aracı avukata da şifaen söyleyen Yaşar Can, MÜTEAHHİDİN EVİNİ GASP EDEREK, verdiği namus sözüne ihanet etmiştir.

2000 yılında söz verip, “bir yıl sonra, en geç 2002 yılında inşaatları bitirip konutlarınızı veceğiz” diyerek ortakları aldatıp, müteahhide büyük zarar ettirerek ekmeğiyle oynamış, verdiği bu sözünü de halen yerine getirmeyip, 2010 yılında dahi teslimatı yapamamıştır.

Anamur’lu Celal Oğan inşaatların bir kısmını kendisi yaptırıp harcamalar bitince, belli bir süre sonra nedense kooperatifteki hisselerini de kooperatife bırakıp çekip gitmiştir. Yanda resmi görülen Celal OGAN’ın bu davranışını, koop üyeleri; “HERİF KOOP İNŞAATLARINI KENDİSİ YAPTIRIP ZATEN KÖŞEYİ DÖNMÜŞ, hissesine ihtiyacı kalmamış ki, Celal Ogan / Yaşar Can, ikisi birbirini bulmuşlar, al birini vur ötekine” dediler.    Müteahhidin yakın dostları ve Anamurlu Celal Ogan’ın hemşehrileri olan Asb. Yusuf ERİŞGİN ve Asb. Muammer ULU da, aile dostlarına ihanet edip, “İnsanlıktan Nasibini Almamış” ünvanına sahip Yaşar Can ve kooperatifi zarar ettiren hemşehrileri Celal Ogan’a yardımcı olarak, karakterlerinin şeklini ortaya koydular.

Kooperatif 2000 yılında 45 ortağıyla güçlü bir konumda iken, Yaşar CAN yönetiminin art niyetli olduğunu düşünen ortaklar, kooperatiften adeta kaçarcasına ayrıldılar ve bu gün maalesef sadece 7 ortağı kalmıştır.

Celal Oğan, kooperatifin çıkarlarını takip etmeyip, Anamur‘daki kazandıkları bir mahkemenin sonucunda koop menfaatlerini, hemşehrileri olan karşı taraftaki Akdeniz ailesine hibe edecek kadar Bariz şekilde koop ortaklarına ihanet etmiştir. Bu nedenle ortaklar kendisinden HAİN CELAL olarak bahsetmektedir.

Yaşar Can, tuttuğu denetim raporlardan memnun olmadığı ilk deneticilerden Merhum Düzceli Mehmet GÜLün Düzce depremi felaketinde enkaz altında kalıp eşi ve kızı ile birlikte ölmesinden dolayı sevinç ve memnuniyetini belirten bir yazıyı ortaklara göndermiş, bu ölüm olayının “İLAHİ ADALET” olduğunu niteleyip, ölümleri alkışlayan bir sadistlik sergilemiştir.

O zaman ki yönetim de, ortaklara yazılı bir tebliğ göndererek, Av.Yaşar CAN’ın bu insanlık dışı davranışını şiddetle kınamış, ve “Yönetim Kurulu Üyemiz olan Avukat Yaşar CAN, KENDİSİNİN UYGULAMALARINI TENKİT EDEN MERHUM DENETİCİ SAYIN MEHMET GÜL’ÜN DEPREMDE ÖLÜMÜNDEN MEMNUNİYET DUYDUĞUNU YAZILI OLARAK BEYAN EDECEK KADAR, İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞTIR anlamında ifade kullanmış, Yanda resmi görülen Yaşar CAN, yönetimdeki kendi arkadaşlarının bu ağır ithamına hiç sesini çıkaramamış, cevap verememiştir.
Koop binaları, ehliyetsiz ellerde çok daha pahalıya mal olduğu ve halen teslim edilemeyip kooperatifin felç olduğu söylenmektedir.

SON DAKİKA: Halen borçları olduğu bilinen Dağıstan Kooperatifi, ellerinde kalan son mülk olan binayı da satışa çıkarmış olduğu öğrenildi.

Zaman 2000 idi, şimdi 2013. Az tamah çok zarar getirdi.

Şimdi kazançlarıyla,Su testisi su yolunda kırılır haberini bekliyoruz.

Zira Yaşar Canın dediği ve inandığı gibi ilahi adalet onların da mukadderatıdır. O İlahi adalet, yıllar sonra da olsa söz verip devretmediği koop hissesi nedeniyle yuvasına, torun torbasına da intikal edebilir, yada uzun yıllar sonra KİM KİMDİR sayfalarına da geçecek olan dedelerinin, başkasının evine nasıl el koyup, haram yiyerek torunlarına; bu sayfalarda bu haberi okuyan arkadaşlarının, Yaşar Can’ın torunlarına “SEN BÖYLE BİR DEDENİN TORUNUSUN?” demeleriyle bile, torunlarının başı eğik kalarak, dedelerinden utanç duymaları mutlaktır.

 

     Y   O   R   U   M   L   A   R    :

(Aşağıdaki yorumları okuyunuz ve yorum yazınız. Ancak, suçlu hakkında olsa dahi hakaretamiz yorumlar, farkına varıldığında, yada ilgilinin uyarısı halinde silinmektedir).

Bu ne utanmazlık böyle, toplumun içine nasıl çıkarlar, insan yüzüne nasıl bakarlar hayret!  cundasalih@hotmail.com

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste..    anamuzyum@hotmail.com