ALBAY ORKUN ÖZELLER KİMDİR?

ALBAY ORKUN ÖZELLER…

Kuzey Irak’ta ABD askerlerince Türk askerlerinin başlarına çuval geçirildiği utanç verici günden sadece 8 gün sonra,

12 Temmuz 2003 Saat 22.30’da Kosova Prizren’de, Kosova Barış Gücünde görevli Türk Yüzbaşı çarşıda dolaşırken, İnzibat olarak görevli Alman askerleri tanıdıkları halde Türk Yüzbaşıyı durdururlar.

Kimliğini görmelerine rağmen itekleyip küfür ederek silahını teslim etmesini isterler.

Yüzbaşı reddeder ve Türk askeri silahını vermez ve Alman askerine tokat atar..

4 Alman askeri ellerindeki coplarla Yüzbaşıya saldırınca çevredeki Kosovalılar Türk Yüzbaşıyı savunup Alman askerlerini Prizren sokaklarında kovalar.

4 Alman, sonunda kiliseye sığınmak zorunda kalır.

Kosovalılar meydanı Türkiye sloganlarıyla inletirler…
Aradan 14 yıl geçer…

***
10 Mayıs 2017 Saat:19.15 İncirlik ABD üssü..

Türk-Amerikan işbirligi adına ABD’li Albay Kevin Leahy , DAEŞ le başarılı mücadelesinden dolayı madalya ve plaket vermek üzere düzenlenen resmi törende,
Türk Ordusu adına Albay Orkun Özeller‘i kürsüye çağırır.

Kürsüye çıkan Başbuğ Atatürk‘ün askeri Orkun Özeller, “Bize ödülü vermek isteyen sizler terörist YPG ile işbirliği içinde olanlarsınız. Bu ödülü kabul etmek onursuzluktur! Bu onursuzluğu ve ödülü reddediyorum!” diyerek kürsüden iner ve töreni terk eder.

Salondaki ABD’li ve diğer Türk yetkililer şok içindedirler ve ortam buz kesmiştir.

ABD’lilere kendi üstlerinde bu şoku yaşatan Albay Orkun Özeller, 14 yıl önce Kosova Prizren’de Alman askerlerine üniformasının onurunu çiğnetmeyen o Yüzbaşı’dır aynı zamanda..

Bir tarafta Türk askerinin kafasına çuval geçiren komutandan madalya alan koca koca Paşalar ,

Diğer yanda 14 yılda yüzbaşılıktan Albaylığa zor terfi eden Generalliği de daha fazlasını da hak eden Albay Orkun Özeller..

Türk’ün askeri, Atatürk yaşasaydı mutlulukla alnından öpeceği, Türk askerinin basireti, cesareti, gururu ile gururlanacağı Orkun Özeller Albayımız gururumuzdur .
Var olsun …

Mehmetçik TV. (Alıntıdır)