107’LİK İLMİYE HOCADAN EMİNE ERDOĞAN’A DERS; Osmanlıda bile baş örtüsü şartı yoktu

İlmiye Çığ’dan Emine Erdoğan’a tarih dersi!
Profesör Muazzez İlmiye Çığ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bir kez daha tarih dersi verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, peş peşe tarihe geçecek açıklamalarda bulunuyor. Emine Erdoğan için tarih dersi ise Cumhuriyetin köklü çınarı Muazzez İlmiye Çığ’dan geldi.

Atatürk dönemi için 90 yıllık enkazı kaldırdık” diyen Emine Erdoğan, enkazdan geri adım atarak, enkaz derken darbe dönemini kastettiğini söyledi. Başörtülü kadınların seçilme hakkına da ancak 80 yıl sonra sahip olabildiğini açıkladı.

Türkiyenin 90 yıllık enkazını kaldırdık açıklamasından darbe dönemlerini kastettim” diyerek çark eden Emine Erdoğan, dün de Osmanlı haremini övdü. “Harem okuldur kadınların hayata hazırlandıkları bir eğitim yuvasıdır” dedi.

Emine Erdoğan’ın tarihe geçecek açıklamalarına bilim dünyasının asırlık çınarı Profesör Muazzez İlmiye Çığ’dan yanıt geldi.

İşte Muazzez İlmiye Çığ’dan Emine Erdoğan’a tarih dersi veren o açıklamalar:

“HER FIRSATTA KÖTÜLEDİĞİN CUMHURİYETİN BÜTÜN NİMETLERİNDEN YARARLANIYORSUN!”

Emine Erdoğanenkaz çarkı ile yine cehaletini ortaya koymuş. 1980 yılında ancak başörtülü kadınlar seçilme hakkını kazanmışlar!

A cahil kızım ondan önce eğitimli kadınlarda başörtüsü yoktu ki. 2’nci Meşrutiyet de kızlar ilk okula girebildiler. O zaman onların başları örttürülmedi. Henüz Cumhuriyet olmadan (yani 1908’den bu yana okullarda başörtüsü yoktu) Çorum’da 1922-24 yılları arasında gittiğim Ravza-i Nisvan ilk okulunda okudum. Hiç birimizin başı örtülü değildi, hatta oldukça büyük kızlar olmasına rağmen. Bunu kanıtlayan fotoğraflar da var. Kuran dersimiz vardı, onda da başımız örttürülmedi.

Oradan göçtüğümüz Bursa’daki Nilüfer Hatun okulunda ve Bizim Mektep’de 1924 yılı sonu, 1925 yılı içinde yine kızlarda başörtüsü yoktu. Öğretmen okulu ve üniversitede yine başımız açıktı. İşin ilginç yanı 1925 de çıkan kıyafet kanununda kızların başörtüsü ile ilgili bir tek madde bulunmuyordu.

Padişahlık dönemindeki gelenek sürüyordu. Ne zamana kadar sürdü biliyor musunuz? 1980′de Kurucu Meclis üyesi Mehmet Yamak’ın İmam Hatipli kızların başının örtülmesini istemesine kadar. Ben hemen kendisine “bizde bir rahibe sınıfı olmadığını, rahibeler gibi kızlarımızın başlarının örttürülmeyeceğini” yazdım. Fakat bundan sonra değil imam hatip kızları, liselerde üniversitelerde çalışkan, fakat fakir olan kız çocuklarını, başlarını örtmeleri koşulu ile aylığa bağladılar. Böylece Eğitime başörtüsü girdi. O bir din kıyafeti sayıldığından, laik devletin kurumlarında bunların okumaması gerekti. Yobazlık ve siyasal hırs üstün geldi. Böylece eğitim yapan başörtülüler, başörtülü olduklarından değil, eğitimli oldukları için seçilmeye başladı, Emine Hanım! Ayrıca, ilk kadın milletvekili seçilmesinde Satı Kadın’ın başı örtülü idi ve seçilmişti.

Emine hanım! O rahibe kıyafeti ile de olsun, eşinizin koluna girip ülke ülke dolaşarak Başkanlarının elini sıkmanız bile, o fırsat buldukça kötülediğiniz Cumhuriyeti kuranlar sayesindedir. Cahillik ancak çokkkk okumakla önlenir, bilesiniz…

Ayla ÖZDEMİR

      y o r u m l a r :

ajanshaberal@hotmail.com : Darbeleri kastetmiş, Sivil darbeler için birşey diyemem ama; Askeri darbelerden 27.Mayıs.1960 Devrim darbesi, 12.EYLÜL.1980 Ülkeyi Terör belasından kurtaran darbede biz, bazı sivil seçilmişlerin çektirdiği zulmü asla çekmedik..