HACI, AHMET ÖNAL KİMDİR

İyilikseverliği ile bilinen ve Japonya, Endonezya, Afrika felaketlerinde yardım toplamak için önemli çalışmalar yapan Hacı Ahmet ÖNAL, İsviçre’de yıllarca çalışıp birtiktirdiği parasıyla aldığı arsasını da, mahallesindeki eksikliği duyulan caminin yapılabilmesi için camiyeri olarak hibe etmiş ve bu caminin yapılmasını sağlamıştır.
Canan, Ömer, Mahmut ve İsmail adlarında 4 evladı olan, 2 sene önce sağlık kontolünden geçen Hacı Ahmet ÖNAL, hakkında doktorlarının verdiği kalp ameliyatı kararını reddedip, doğal bitkilerle damarlarını açabileceğini düşünerek ameliyata gitmemiştir.
…Sakarya Arifiye eşrafından hayırseverliği ile tanınan 1946 doğumlu Hacı, Ahmet ÖNAL, 5 Ekim 2011 çarşamba günü geçirdiği ani bir kalp kriziyle hayata gözlerini yumdu.
Allah’ın verdiği ömrün süresinin ameliyatla değişmeyeceğine inanan Haci Ahmet ÖNAL, Arifiye’nin Kalaycı semtindeki aile kabristanında toprağa verildi.
Her sohbetinde “şurda kaldı 45-50 sene ömür” diye espriler yapan merhum Önal’ın aramızdan ani ayrılışıyla sevdiklerini şaşırttı.